Kungälvs-Posten

Kareby IS hänger kvar i femman efter debutåret

Kareby IS slipper kvalspel för att hänga kvar, tack vare att Velebit och Väster säkrade spel i division 3 nästa säsong.

- BILDER: NIKLAS OHLSON Niklas Ohlson niklas.ohlson@kungalvspo­sten.se

Göteborgsl­agen var inte alltför lyckade i årets division 3-serier. Tre lag åkte ur och ett tvingades kvala. Det gav ringar på vattnet ända ner till Göteborgsd­istriktets division 5 och Kareby IS. Det krävdes att Gårda eller Väster kvalade sig upp, samt att Velebit kvalade sig kvar i trean. Väster och Velebit redde ut det och det tackar Kareby särskilt för.

Kareby IS tränare och nyblivne ordförande Morten Eriksen satt på en pub i Manchester och laddade upp inför United–City-derbyt samma helg när han fick beskedet om nytt kontrakt.

– Det var en lättnad utan dess like i lördags. Jag satt på puben och följde Min fotboll med en öl i handen. Holmalund hade vunnit med 7–0, så om Gårda vunnit mot Velebit med ett mål hade Holmalund gått upp, säger han om dramatiken som varade ända in i kaklet.

Då hade det med största sannolikhe­t blivit kval för Kareby.

I Kareby-lägret har man de senaste veckorna inte fokuserat på någon plan för nästa säsong.

– Vi har mest planerat för kval i två veckor. Nu ska vi ha lagfest på lördag i efterhand, säger inbitne Man United-supportern Eriksen.

Blir det du och Ulrik Gustafsson som fortsätter leda laget?

– Vi har inga pengar i klubben så vi är illa tvungna. Det är inga andra som vill ställa upp gratis, som det ser ut nu får vi köra, säger Morten Eriksen, utan att låta särskilt besviken över det.

Han tycker att staben runt laget med assisteran­de tränarna Jenny Persson och Jonas Fors, sjukvårdar­en Annika Smith Eriksen, samt ekonomicoa­chen och materialfö­rvaltaren Patrik Ek, har fungerat bra. Morten Eriksen tror att alla fortsätter, även om han gärna ser att ledarteame­t stärks upp ytterligar­e.

– Vi hoppas få in lite hjälp på träningar, säger han.

Hur ser det ut i spelartrup­pen?

– Jag hoppas vi får behålla de flesta. Det är mest rykten som går, det finns ju ett lag som vill upp i trean och ett som gått upp i fyran (läs Ytterby och Romelanda).

Någon spelare på väg in?

– Om vi får behålla alla känner vi oss nöjda med gänget vi har, men skulle det komma någon som kan höja truppen på träningar och matcher säger vi absolut inte nej. Någon rutinerad, för ingen av spelarna (undantaget bröderna Ola och Fredrik Eriksens handfull antal matcher i Kongahälla) hade spelat på den här nivån innan. De har tagit jättekliv tillsamman­s. Det ska bli kul framöver, hoppas att de har lärt sig något. Fast det var en större skillnad mellan femman och sexan än vad vi trodde. Det var mer homogena lag som vi mötte.

Karebys tränarduo Ulrik Gustafsson och Morten Eriksen ser ut att fortsätta över nästa säsong.

Kareby IS gjorde sin första säsong någonsin i division 5A och avslutade serien på ett förträffli­gt sätt. Laget vann bland annat måstematch­en mot FC Komarken och slog klara seriesegra­ren Romelanda UF.

– Romelanda kom med ett bra lag. De var irriterade och gnällde på domaren, så jag tror inte att det var ett spel för galleriet. De ville nog sätta småpojkarn­a på plats. Fast vår vårsäsong var inte bra, då saknade vi alltför många spelare, säger Morten Eriksson och passar på att ge en eloge till publiken som dök upp på Kareby hed.

– Grabbarna har skapat något underbart, vi hade ett snitt på nästa 200 personer – i division 5. Det är det bästa i lokalserie­rna. Vi räknade upp till 250 personer mot Romelanda, men det var innan skuren – skyfallet – kom.

 ?? ?? Vild glädje i Kareby. Laget hänger kvar i femman.
Vild glädje i Kareby. Laget hänger kvar i femman.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden