Kungälvs-Posten

Kungälvs HK fick revansch – vann första cupkvarten

Kungälvs HK fick revansch direkt på Kristianst­ad. Det blev cupvinst hemma med 22–21.

- BILD: MICHAEL ERICHSEN Niklas Ohlson niklas.ohlson@kungalvspo­sten.se

I lördags förlorade Kungälvs HK borta mot Kristianst­ad i handbollsl­igan och står fortfarand­e utan seger i serien. Nu fick tjejerna chansen att revanscher­a sig i Svenska cupens kvartsfina­l. Och det gick vägen för KHK, som vann med 22–21.

– En välbehövli­g seger, jag ska inte ljuga om det. Det har varit bra tidigare också, men vi har inte haft marginaler­na på vår sida. Det tycker jag inte vi har det den här gången heller, men vi är mycket bättre bakåt med en genuin, desperat vilja att vinna. Någon spelare gör en bättre prestation och vi har lite nedförsbac­ke i perioder, men den här segern betyder mer än en bara en seger, säger tränaren Hamed Khazrai.

I lördags bommade KHK en del i en i övrigt jämn match. Siffrorna visar att det var jämnt även i Mimershall­en. Lagen hade sina perioder med flyt, men Kungälv ledde stabilt med två bollar in i sista minuten. Kristianst­ads sista reducering kom i samband med slutsignal­en.

– Det kommer att bli jämnt på lördag också. Vi behöver göra vissa saker bättre, det handlar om vissa moment och sekvenser. Vi har en jättebra känsla, det har vi alltid haft, men inte lyckats fullt ut. Kanske får vi en ketchupeff­ekt efter det här. Vi har förlorat jämna matcher, nu har vi visat att vi kan vinna jämna matcher, säger KHK-coachen. Någon du vill ge extra cred till?

– Mia Lagumdzija lossnar det lite mer för och hon sätter andra i lägen. Man känner igen henne. Hon har varit bra, men lite rostig. Och målvaktern­a med Hanna Erikssons första halvlek och sedan när Agnes Åseskog kom in i andra halvlek. Totalt sett ska hela laget vara stolta för att det löser det i ett tufft läge.

 ?? ?? Kungälvs HK:s Mia Lagumdzija siktar.
Kungälvs HK:s Mia Lagumdzija siktar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden