Kungälvs-Posten

Resultat och tabeller

-

Alingsås–Kungälv 6-4 (2-3, 0-0, 4-1) Kungälv föll med 4-6 mot Alingsås

Innebandy, division 1 västra

Götaland herr: Kungälv förlorade mot Alingsås i division 1 västra Götaland herr i innebandy i Stadsskogs­hallen. 6-4 (2-3, 0-0, 4-1) slutade matchen på måndagen.

– Med usla förutsättn­ingar och inställda träningar sedan senaste matchen gör vi det ändå enligt plan i två perioder och leder välförtjän­t. När vi sedan missar öppet mål i spel 6 mot 5 och de slår in segermålet i tom kasse är förlusten ett faktum. Vi bjuder på segern. Kul för Alingsås, kommentera­de Kungälvs tränare Thomas Hammar Andersson. Kungälv var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 2-3. Andra perioden blev mållös. Alingsås hade övertaget i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 3.59 genom Emil Assarsjö, och gick upp till 5-3 innan Kungälv svarade.

6-4 blev det till slut för Alingsås. Alingsås Alexander Jonsson stod för ett mål och två assists.

Alingsås har tre segrar, en oavgjord och en förlust och 30–28 i målskillna­d på de senaste fem matcherna, medan Kungälv har tre vinster och två förluster och 34–29 i målskillna­d.

Kungälv tar sig an Träslövslä­ge i nästa match hemma söndag 5 november 14.45.

Regnbågen–Kungälv 2-3 (1-2, 1-1, 0-0) Kungälv segrade mot Regnbågen Innebandy, division 1 Västsvensk­a dam:

Kungälv vann mötet med Regnbågen borta med 3-2 (2-1, 1-1, 0-0) på söndagen i division 1 Västsvensk­a dam i innebandy.

– Vi äger bollen största delen av matchen och är det bättre laget. Men vi får inte riktigt utdelning på våra lägen. Resultatet speglar inte matchen riktigt och vi borde vunnit med mer bollar. Det finns mycket bra saker att ta med, men också saker som vi behöver slipa lite på i veckan inför kommande match mot lindås på fredag, tyckte Kungälvs lagkapten Ebba Ohlsson, efter matchen.

Jonna Svensson stod för Kungälvs avgörande mål med bara 34 sekunder kvar av andra perioden.

Första perioden var jämn. Regnbågen inledde bäst och tog ledningen genom Dagmar Surá efter bara åtta sekunder, men Kungälv kvitterade genom Jonna Svensson. Och Kungälv hann också ta ledningen, genom Ebba Olsson. Efter 6.55 i andra perioden slog Astrid Björk till, och kvitterade för Regnbågen. Kungälvs Jonna Svensson gjorde 2-3 efter 19.26 framspelad av Olivia Lasu.

I tredje perioden höll Kungälv i sin 3-2-ledning och vann. Regnbågen har en vinst, en oavgjord och tre förluster och 16–17 i målskillna­d på de senaste fem matcherna, medan Kungälv har två vinster, en oavgjord och två förluster och 17–21 i målskillna­d.

Det här betyder att Regnbågen nu ligger på nionde plats i tabellen, och Kungälv är på sjunde plats.

I nästa omgång har Kungälv Lindås IBK borta i Askims Sporthall, fredag 3 november 19.00.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden