Kungälvs-Posten

Danne’s pizza är god lunch med mysfaktor i mackmiljö

KP:s Lunchkolle­n fortsätter att äta sig i genom lunchhaken i kommunen. Den här gången var det Danne’s pizza i Kode som hamnade under hungerlupp­en.

- BILD: REDAKTION redaktion@kungalvspo­sten.se

Den ligger i samma hus som en bensinstat­ion och det är lätt att inbilla sig ett spartanskt ställe, med kala väggar utan någon som helst intim känsla, likt en restaurang­miljöns bukfylla. Där tog vi fel direkt.

Danne’s pizza har gjort sitt bästa för att skapa en murrig restaurang­känsla med murade väggar, materialet oklart. Rätt mysigt efter förutsättn­ingarna. Under lunchtid är det gott om folk, både några civilt klädda och en del med rejäla overaller. Vid just vårt besök har Danne’s pizza en stark arbetarprä­gel och vi får anta att det är ett kundklient­el som behöver en rejäl lunch. Och den önskan bli säkert uppfylld.

KP:s lunchpatru­ll siktade in sig på en pizza, La Mafia, det är ett måste på ett ställe som har pizza i namnet, och en rätt från a la cartemenyn, pub-Englands nationalrä­tt fish and chips.

Pizzan La Mafia, döpt efter den rätt ocharmiga gangsterku­lturen, undantaget en handfull spännande filmer av Martin Scorsese och Francis Ford Coppola, är bakad med nötfärs, bacon, ägg och lök. En bra mix för den som vill få lite mer än den vanliga skinka och ost-basen, men som samtidigt inte är intressera­d av att lägga på halva köket och hela världens smaker på sin pizza. Och spännande kanske är fel ord för smakupplev­elsen, men gott är det och den tjänar sitt syfte. Portionen är stor, eller så är det tallriken som är för liten, men vi lutar åt det förstnämnd­a. Det blev några slicebitar över, trots det lär ingen bli hungrig innan kvällen efter en La Mafia till lunch.

Lunchkolle­n uppskattar att Danne’s inte bara serverar pizza och snabbrätte­r från gatuköksme­nyn.

Att klassikern fish and chips finns med är därför upplyftand­e, och den är tillagad enligt kokkonsten som vi förväntar oss på en pizzeria. Det betyder bra fritering på fisken, lagom knapriga pommes frites, god remouladså­s, med sallad och citron till det. Fint upplägg och lagom portion för 125 kronor med dricka till, om än kanske att vi önskat en extra fiskpinne, då vi var lite hungriga.

 ?? ?? Danne's pizza i Kode, i bensinmack­ens framficka.
Danne's pizza i Kode, i bensinmack­ens framficka.
 ?? ?? Pizza La Mafia på Danne's pizza i Kode.
Pizza La Mafia på Danne's pizza i Kode.
 ?? ?? Fish and chips på Danne's pizza i Kode.
Fish and chips på Danne's pizza i Kode.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden