Kungälvs-Posten

IFK Kungälv tog första segern

IFK Kungälv tog säsongens första allsvenska seger. Det blev 5–2 borta mot Nässjö i Stinsen arena, med bud på mer.

- Niklas Ohlson niklas.ohlson@kungalvspo­sten.se 0303-206822

IFK Kungälv skakade av sig premiärför­lusten mot Åby/Tjureda på bästa sätt. IFK tog en ny resa till Småland och möte med Nässjö. Första halvlek var jämn, där IFK tog ledningen genom Hugo Andersson, Nässjö vände med två mål, innan Patrik Sunnanängs kvitterade till 2–2 innan paus.

I andra halvlek var det mest IFK. Nyförvärve­t från Frillesås, Lukas Norrman, satte två mål i sin allsvenska debut för IFK Kungälv, varav ena målet var riktig pärla, ett kanonskott från distans upp i krysset.

– Jättekul för Lukas Norrmans skull. Han fick stå över förra matchen, en av våra yttrar får stå över. Vi ändrade lite i uppställni­ngen, men inte i spelet. Nu hade vi Edvin Isaksson som gick upp på topp när vi spelade med två på topp och två offensiva mittfältar­e, och fick bra träff på det, tycker IFK-tränaren Anders Uhlin.

Lucas Widman avslutade målskyttet med att sätta 5–2 i slutet av matchen, – Hela laget, hela truppen processas framåt på ett bra sätt. Det var bra mot Åby/Tjureda också, men då fick vi inte till det offensiva spelet. Det har vi byggt på under hela veckan. Mot Nässjö hade vi också en stark defensiv och var klart bättre än Nässjö. Vi ville ha ett högre deltagande, ta bollen till mål och skapa

Lukas Norrman, här i Frillesås dress, gjorde två mål i sin allsvenska debut för IFK Kungälv.

många målchanser. Vi driver på hela matchen och ska egentligen vinna med ett antal mål till.

Det var en go’ stämning på bussen hem från Småland.

– Just nu har vi en enorm energi i laget, en enorm kraft, fast utveckling­sprocessen är i sin början. När kraften och energin sammanfall­er med utveckling­en blir det väldigt bra, tycker Anders Uhlin.

 ?? ARKIVBILD: KRISTER ANDERSSON ??
ARKIVBILD: KRISTER ANDERSSON
 ?? ARKIVBILD: SEBASTIAN LAMOTTE ?? Kungälvs tränare Anders Uhlin.
ARKIVBILD: SEBASTIAN LAMOTTE Kungälvs tränare Anders Uhlin.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden