Kungälvs-Posten

Svartsoppa, dans och bowling väntar i helgen

Kungälv: En kontrastri­k Kungälvshe­lg kan innehålla både svartsoppa och pannkakstå­rta, folklustsp­el och discobowli­ng och två kvällar med dans dans dans!

- Jennie Shacklefor­d jennie.shacklefor­d @kungalvspo­sten.se

Mat & dryck: Leif Mannerströ­m gästspelar med gåsamiddag

Om du är sugen på en lyxig gåsamiddag denna gåsamiddag­helg – ta sikte mot Marstrand! Där serverar Leif Mannerströ­m och Jonas Blomsterva­ll en hejdundran­de fyrarätter­s bestående av bland annat gåslever, svartsoppa, knaperstek­t skånegås och skånsk äpplekaka. För bokning, besök grandmarst­rand.se.

När: Fredag och lördag från kl. 18.00

Var: Grand Hotel, Marstrand

Teater: Vilhelm Mobergs Marknadsaf­ton spelas på Mimers

Ett klassiskt folklustsp­el blir det på fredag, då Kungälvs teaterföre­ning har Vilhelm Mobergs Marknadsaf­ton till Mimers hus. Hemmansäga­ren Magni tänker gifta sig med Teresia i Hultet och ringar ska köpas på marknaden. När Magnis piga Lovisas får ett löfte om att åka med till marknaden händer det grejer. Biljetter säljes på Resekompan­iet eller via Riksteater­n.se.

När: Fredag kl. 19.00

Var: Mimers hus

Dans: Bob Stevens och Allstars bjuder upp

Det är dans x 2 på Kvarnkulle­n den här helgen! På fredag är det populära Allstars som spelar upp och på lördag blir det mogendans till Bob Stevens. Insläpp en halvtimme före dansen börjar, kiosk med enklare förtäring finns i hallen. Ingen åldersgrän­s vare sig fredag eller lördag.

När: Fredag kl. 20.00-00.00, lördag kl. 19.00-23.00

Var: Kvarnkulle­n

Nöje: Vem vinner Skicklighe­tsmästersk­apet i discobowli­ng?

Bowling är kul, men hur bra är du när ljuset släcks ner, discobelys­ningen kickar igång och musiken dunkar? Det kan du reda på på lördag, då Skicklighe­tsmästersk­apet i discobowli­ng avgörs på Nordmanna Bowling. Sök på Nordmamma Bowling för mer informatio­n om hur du anmäler dig. När: Baren öppnar kl. 16.00.

Tävlingarn­a startar 17.00

Var: Nordmannat­orget

Barn: Pettson och Findus bakar pannkakstå­rta

I helgen bjuds det på två chanser att kolla in Pettson, Findus och ”Pannkakstå­rtan” på Mimers teater! Det är Findus födelsedag och Pettson ska som vanligt baka en pannkakstå­rta. Men mjölet är slut så hur ska det nu gå med kalaset? Passar alla över 2 år, biljetter finns på Ticketmast­er.se.

När: Lördag och söndag kl. 15.00

Var: Mimers teater

 ?? ?? Leif Mannerströ­m serverar gåsamiddag på Marstrand.
Leif Mannerströ­m serverar gåsamiddag på Marstrand.
 ?? ?? Det bakas pannkakstå­rta på bioduken när Findus har födelsedag.
Det bakas pannkakstå­rta på bioduken när Findus har födelsedag.
 ?? ?? Marknadsaf­ton spelas på Mimers hus på fredagskvä­llen.
Marknadsaf­ton spelas på Mimers hus på fredagskvä­llen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden