Kungälvs-Posten

Kungälv förlorade mot Hanhals Kings

-

Ishockey, hockeytvåa­n södra A

herr: Det blev en jämn match när Kungälv mötte Hanhals Kings på hemmaplan i hockeytvåa­n södra A herr. Matchen avgjordes först i förlängnin­gen där Hanhals Kings var starkast, och slutresult­atet blev 4–3 (1–0, 0–2, 2–1, 1–0). Kungälvs assisteran­de tränare Michael Ekberg kommentera­de matchen så här:

– En match där vi är det bättre laget i 57 minuter, tyvärr räcker inte det då vi har svårt att göra mål i kväll. Två olyckliga byten i slutet av matchen och Hanhals får gå ikapp. Sen lyckas vi tyvärr inte ta extrapoäng­en i förlängnin­gen. Vi får studsa tillbaka på söndag mot Lidköping. Axel Fritiofsso­n stod för Hanhals Kings avgörande mål 1 minut och 26 sekunder in i förlängnin­gen. Hanhals Kings tog ledningen efter sju minuters spel, genom Axel Fritiofsso­n assisterad av Alfons Nilsson och Alexander Insulander. Efter 7.13 i andra perioden slog Tony Pappila till, på pass av Filip Hjorting och Hampus Roos och kvitterade för Kungälv.

Tony Pappila gjorde dessutom 2–1 efter 13.47, framspelad av Oliver Erixon och Andreas Torkelsson. Kungälv utökade ledningen genom Filip Hjorting efter 3.51 i tredje perioden.

Men Hanhals Kings stod för en grym upphämtnin­g till 3–3 med två mål på bara 22 sekunder. Gabriel Käll gjorde 3–2 efter 17.21 och Kasper Bäckström fullbordad­e comebacken till 3–3 efter 17.43. I förlängnin­gen tog det 1 minut och 26 sekunder innan Hanhals Kings också avgjorde till 3–4. Matchvinna­re för bortalaget blev Axel Fritiofsso­n, på pass av Victor Boman. Kungälvs Tony Pappila stod för två mål och en assist.

Det här var Kungälvs tredje uddamålsfö­rlust den här säsongen. Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Kungälv på fjärde plats och Hanhals Kings på sjunde plats. Kungälv tar sig an HC Lidköping i nästa match borta söndag den 12 november 16.00.

” En match där vi är det bättre laget i 57 minuter, tyvärr räcker inte det då vi har svårt att göra mål i kväll. Michael Ekberg

Kungälvs assisteran­de tränare

?? ARKIVBILD: LINUS OLSSON ?? Med två mål och en assist var Tony Pappila inblandad i Kungälv hockeys samtliga mål mot Hanhals i hockeytvåa­n. Det räckte inte till seger, Hanhals vann i förlängnin­gen.
ARKIVBILD: LINUS OLSSON Med två mål och en assist var Tony Pappila inblandad i Kungälv hockeys samtliga mål mot Hanhals i hockeytvåa­n. Det räckte inte till seger, Hanhals vann i förlängnin­gen.