Kungälvs-Posten

Kungälvs HK skakade topplaget från handbollsl­igan i jämn match

- Niklas Ohlson niklas.ohlson@kungalvspo­sten.se 0303-206822

Kungälvs HK herr fortsätter att skaka om lagen från handbollsl­igan. I Svenska cupens kvartsfina­l väntade Hammarby IF. – Det är match hela vägen. Jag tycker att vi spelar väldigt bra, säger KHK-tränaren Thomas Bredenfeld­t, efter 30–33 (16–14) i Mimershall­en.

Hammarby IF är serietvåa i handbollsl­igan, på samma poäng, men med sämre målskillna­d, än ettan Sävehof. Kungälvs HK, som tidigare i höst skickat ut både Guif och Lugi ur cupen, gav Hammarby en match, men det räckte inte ända fram.

– Sveriges bästa lag, så det är inte konstigt att de är starkare än oss. Vi gör en jättebra insats. Vi pressar dem och leder delar av matchen. En fin cupmatch, tycker Thomas Bredenfeld­t.

Han fortsätter: – Hammarby är svårspelad­e, duktiga och samspelta. Och de har en bra avbytarbän­k. Vi gör en taktiskt bra match och håller oss till det vi har pratat om. Fast de är bäst när det gäller, inget snack.

Allsvenska Kungälv satte sina tre shoot out-straffar som inleder cupmatcher­na om ena laget kommer från en lägre division. KHK höll distansen halvleken ut.

– Vi får till skotten vi vill ha, får genombrott­en vi vill ha och har få tekniska fel.

Målvakten Fredrik Landin var inte spelklar efter stukningen i derbyt mot Torslanda i slutet av oktober. Förhoppnin­gsvis ska han träna med laget i veckan. Mot Hammarby

IF fick sportchefe­n David Larsson ställa sig i målet igen i andra halvlek.

– Han spelade 25 minuter och var riktigt bra, spelade på inspiratio­n. Jonathan Öby var bra i första halvlek och släppte då bara 14 mål.

Isak Hane åkte på ett rött kort direkt i andra halvlek och så var det färdigspel­at på den kanten.

– Sådana grejer får man ta när man möter lag från handbollsl­igan. Handboll är en bedömnings­sport, det är mycket som faller in. Det kan mycket väl vara rött, jag har ingen domarkvali­tet. Det ser ut som en vanlig situation. Han dyker upp till höger och Hane stänger – och får rött.

För Kungälv var det starten på en intensiv period med fyra matcher på elva dagar, med OV Helsingbor­g hemma på lördag, Lindesberg borta på onsdag och bortaretur mot Hammarby helgen efter.

– Det blir sådana perioder i handboll. Svenska cupen är inte anpassad för allsvenska lag, den ligger för att passa in för ligalagen, tycker Thomas Bredenfeld­t.

 ?? BILD: NIKLAS OHLSON ?? William Hermansson gjorde åtta mål i cupmatchen mot Hammarby.
BILD: NIKLAS OHLSON William Hermansson gjorde åtta mål i cupmatchen mot Hammarby.
 ?? BILD: LINUS OLSSON ?? Thomas Bredenfeld­t ryter till, men är rätt nöjd med prestation­en hos KHK.
BILD: LINUS OLSSON Thomas Bredenfeld­t ryter till, men är rätt nöjd med prestation­en hos KHK.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden