Kungälvs-Posten

Här är årets julmarknad­er

- BILD: KRISTIAN JOHANSSON BILD: CATRIN HANSSON Frida Ekborg frida.ekborg@stampen.com

Kode Scoutkår/Scoutstuga­n

Kode scoutkår planerar sin årliga julbasar till den 2 december, lördagen innan första advent, på Ädelstensv­ägen i Kode. Förra året arrangerad­es det bland annat tombola, kaffelotte­ri, café, korv och glöggförsä­ljning och enarmade banditen. Alla intäkter går till Kodescoute­rnas barn- och ungdomsver­ksamhet.

Flateby gård

För andra året arrangeras det julmarknad på Flateby gård i Harestad. Den 9 december klockan 11–17 bjuder gården in till marknad med juligt café, grill, hantverk, lotteri och försäljnin­g av bland annat blommor och ägg. Lokala producente­r ställer ut. Stallet är julpyntat och öppet för den som vill hälsa på hästarna.

Christina Berggrens gårdsbutik

Öppnar för julsäsonge­n den 4 november och har öppet varje helg fram till jul mellan 10 och 16. I butiken finns tunnbröd, hantverk och kultur att köpa. I växthuscaf­éet kan du njuta av en fika.

Inlandsgår­den Kärna

Lördagen den 2 december mellan klockan 11 och 14 hälsar Inlands Folkdansar­e välkomna till julmarknad på Inlandsgår­den, som ligger på Slånvägen i Kärna. Det utlovas musikunder­hållning, kaffeserve­ring, tombola, hantverk, försäljnin­g av återbrukad­e textilier, marmelad, hembakt bröd och lotterier.

Strandverk­et Marstrand

Helgen den 24–26 november blir det julmarknad på Strandverk­et på Marstrands­ön klockan 12–16. Det utlovas stämningsf­ull julmusik, doft av glögg och pepparkaka och en plats där mat och hantverk står i fokus.

Violas Café och OdlarSture

Helgen den 2–3 december klockan 11–16 blir det julmarknad på Violas

Café och OdlarSture i Romelanda. Det kommer säljas fårprodukt­er, honung, tunnbröd, äggost, hantverk med mera och självklart fika i caféet.

Skapa

Helgen 2–3 december blir det julmarknad och firande av ettårsjubi­leum hos inrednings­butiken Skapa, som ligger på Kastellegå­rdsgatan i Kungälv. Det utlovas duktiga utställare, keramik, fotokonst, kransar med mera. Det blir korvgrilln­ing ute och fika inne med glögg och kaffe.

Prästgårds­lagår’n

Den 9 december klockan 11–14 är det dags för Jul i stallet, eller julmarknad i Prästgårds­lagår’n, Kärna. Det kommer bland annat finnas hantverk, tunnbröd och honung till försäljnin­g och det serveras kaffe, lussebulla­r och pepparkako­r. Under dagen gästas julmarknad­en av att luciatåg.

Kareby IS/Kareby hembygdsfö­rening

Det blir ingen direkt julmarknad, men däremot arrangerar Kareby hembygdsfö­rening tillsamman­s med Kareby IS något som man kallar för ”julevent”. Utanför Kareby IS klubbstuga i byn kommer det bli granförsäl­jning, tunnbrödsf­örsäljning och lotteri. Från hembygdsgå­rden till Kareby IS klubbstuga sätter man upp en poängprome­nad. Vid hembygdsgå­rden kommer det finnas glögg och pepparkako­r. Juleventet arrangeras söndag den 10 december och brukar ske klockan 10–14.

Fredkullas­kolan

Den 2 december mellan klockan 10 och 15 arrangerar Fredkullas­kolan julbasar och öppet hus. Det kommer finnas hantverk och kransar, tunnbröd, lotteri, fiskdamm och mycket mer. Finns på Tvetgatan 9 i Kungälv.

Systrarnas jul

I en röd liten lada strax utanför Kärna ligger Systrarnas jul. Butiken säljer egentillve­rkade jul- och adventsdek­orationer gjorda på hållbara och återanvänd­a material. Systrarnas jul öppnar lördag 18 november och har öppet alla lördagar och söndagar klockan 11–16 fram till jul.

Dottersröd

Mysig julmarknad i lantlig miljö på Dottersröd 210, Kode. Söndagen den 3/12 mellan klockan 10 och 15 bjuder tolv lokala utställare in till marknad. Det kommer säljas allt från ull och sylt till konst och trasmattor. Korv, bröd och glögg finns att köpa.

 ?? ?? Helgen den 2–3 december klockan 11–16 arrangeras julmarknad på borggården inne i Bohus fästning. Det utlovas unika utställare och stämningsf­ull musik.
Helgen den 2–3 december klockan 11–16 arrangeras julmarknad på borggården inne i Bohus fästning. Det utlovas unika utställare och stämningsf­ull musik.
 ?? ?? Traditions­enlig julmarknad med ett 40-tal utställare. Det blir hantverk, lotteri och ponnyridni­ng och här finns allt från tovade tomtar, silversmid­e och fårskinn till marmelad och viltkött. I Magasinets bottenvåni­ng är caféet öppet.
Traditions­enlig julmarknad med ett 40-tal utställare. Det blir hantverk, lotteri och ponnyridni­ng och här finns allt från tovade tomtar, silversmid­e och fårskinn till marmelad och viltkött. I Magasinets bottenvåni­ng är caféet öppet.
 ?? BILD: CATRIN HANSSON ??
BILD: CATRIN HANSSON
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden