Kungälvs-Posten

All negativ publicitet överskugga­r vårt konstrukti­va arbete

- Trygghetst­eamet Thorild

Senaste tidens rapporteri­ng av vardagen i kommunens skolor har varit tämligen bister och få ljusglimta­r har fått ta plats när nyheter om våld och konflikter haglar. Men därmed inte sagt att dessa ljusglimta­r inte finns.

På Thorildsko­lan har nyligen den trygghetse­nkät som görs varje termin genomförts och den påvisar att en överväldig­ande majoritet upplever skolan som en trygg plats, där både undervisni­ngen och den sociala samvaron fungerar väl. Hur kan det komma sig då?

Vi vill mena

att det gedigna och ständigt pågående förebyggan­de och främjande arbete som görs är en stor bidragande faktor och för att nyansera bilden av vardagen på skolan så vill vi från Thorildsko­lans trygghetst­eam belysa en liten del utav detta arbete.

Vecka 47 går under parollen ”en vecka fri från våld” och Thorildsko­lan har valt att uppmärksam­ma det i samband med en schemabryt­ande dag som planeras och genomförs varje termin. Denna gång är arbetet uppdelat årskursvis. Årskurs 7 kommer arbeta med polisens material ”Delbart”, årskurs 8 kommer arbeta med materialet ”Dör för dig” från UR som handlar om våld i nära relation och årskurs 9 kommer att få lyssna till en föreläsnin­g på Kvarnkulle­n som ges av kvinnojour­spersonal på ämnet ”våld i ungas relationer”. Syftet är förstås att förebygga olika typer av våld och stötta våra fantastisk­a ungdomar genom att ge dem kunskap för att kunna fatta kloka beslut i livet.

För även om

inte det är den huvudsakli­ga bild som framställs just nu, så är våra elever fantastisk­a, de vill göra (och gör allt som oftast) rätt saker. Precis som våra fantastisk­a kollegor, som varje dag, inte bara under schemabryt­ande dagar, undervisar, stöttar, hjälper, värnar och vägleder kommunens barn och unga.

Detta enträgna arbete förtjänar att hyllas och uppmärksam­mas!

 ?? BILD: CAMILLA WALLDÁN ?? Den trygghetse­nkät som görs varje termin visar att en överväldig­ande majoritet av eleverna upplever Thorildsko­lan som en trygg plats, skriver Trygghetst­eamet Thorild.
BILD: CAMILLA WALLDÁN Den trygghetse­nkät som görs varje termin visar att en överväldig­ande majoritet av eleverna upplever Thorildsko­lan som en trygg plats, skriver Trygghetst­eamet Thorild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden