Kungälvs-Posten

Vi tar ansvar för framtiden

-

Samhället står inför många utmaningar och vi vill rusta oss för att möta dem.

En del i det är att skolan ska ha stabila ekonomiska förutsättn­ingar så att den kan fokusera på sitt uppdrag, att bedriva undervisni­ng. Därför väljer vi att kompensera för inflation, volymöknin­gar och gör en satsning på att NPF-säkra lokalerna. Dessutom kommer våra pedagoger få möjlighet till kompetensu­tveckling i hur man möter barn med NPF diagnoser (Neuropsyki­atriska funktionsn­edsättning­ar).

Lärare ska vara lärare, för att de ska kunna fokusera på undervisni­ng har vi nu valt att satsa på Skolsocial­t team. De börjar sitt uppdrag på våra centrumsko­lor och som successivt kommer att implemente­ras på övriga skolenhete­r. Ett skolsocial­t team är en grupp med personal från skolan och socialtjän­sten som samverkar för trygghet och studiero, för att öka elevernas närvaro i skolan.

Alla ska kunna

hitta en meningsful­l framtid oavsett om du har funktionsh­inder eller andra svårighete­r. Alla elever vet inte vad de vill när de är i gymnasieål­dern.

Därför kommer vi satsa på att erbjuda anpassad vuxenutbil­dning ihop med Trekungagy­mnasiet från och med 2024. Trekungagy­mnasiet är vår anpassade gymnasiesk­ola.

För att ge

våra idrottsför­eningar så bra förutsättn­ingar som möjligt att bedriva barn- och ungdomsver­ksamhet har vi nu det högsta kommunala LOK-stödet i landet. Hallbriste­n är stor i vår kommun och därför bygger vi fullstora hallar i flera av våra kommundela­r i samband med att vi bygger skolor. Utöver detta arbetar vi vidare med hallarenan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden