Kungälvs-Posten

Vänner från Kungälv bjuder på julshow med Bettan och Lotta

-

Lång vänskap både på och bakom scenen när Bettan och Lottas julshow hade premiär på Mimers hus teater på onsdagskvä­llen. Och bakom scenen står två andra vänner som länge fyllt Kungälv med musik.

Efter några dygn hemma hos Lotta Engberg tycker Elisabeth Andreassen att allt hamnat på rätt plats i julshowen – både val av låtar och det pratet däremellan.

– Vi har rutin, vi vet vad vi kan och vad som funkar, säger Bettan.

– Vi kompletter­ar varandra. Bettan har låtar som fattas mig, hon har den klassiska biten, säger Lotta.

I en loge bakom scenen pratar de om passionen för musiken, allsång, Lasse Berghagens begravning och om de stunder när de tillsamman­s sjungit och spelat utan publik. Vem som exakt säger vad är så här i efterhand lite oklart, för Bettan och Lotta fyller på varandras meningar hela tiden – och skrattar – så som riktiga vänner gör.

– Tänk att vi har hållit på i 40 år, och är lika exalterade att göra det här nu som då. Det är ju därför vi är här, säger Bettan.

Men att premiären av Lotta och Bettans julturné, med sina 20 spelningar, startar just i Kungälv är två andra vänners förtjänst.

– Vi har haft merparten av våra premiärer i Kungälv, här har vi bra kontakter och vi känner oss hemma här. Och Stefan är ju gammal Kungälvare, säger Peter Strandberg, som har arbetat på Kulturskol­an i Kungälv och som musiklärar­e på Mimers hus gymnasium i många år.

Han och Stefan Brunzell, från Kärna, startade sitt produktion­sbolag redan 2004, då de arrangerad­e den första allsången på Bohus fästning med flera av landets stora artister på scenen.

– Det gick ju bra, men vi hade otur med vädret någon gång. Men det blev åtta år med allsång. Det var roligt men mycket jobb, jag vet att min pappa var med då också. Och på den tiden var vi själva med på scenen, säger Stefan.

Numera arbetar Peter med event och Stefan syns allt som

 ?? ?? Elisabeth Andreassen och Lotta Engberg har en långvarig vänskap. Nu är Bettan och Lotta ute på turné med sin julshow som hade premiär i onsdagskvä­ll på Mimers hus.
Elisabeth Andreassen och Lotta Engberg har en långvarig vänskap. Nu är Bettan och Lotta ute på turné med sin julshow som hade premiär i onsdagskvä­ll på Mimers hus.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden