Kungälvs-Posten

Vem vill du se som Janne Anderssons efterträda­re?

-

Gustav Hessfelt, koordinato­r hos IFK Göteborg, medlem i Göteborgsf­otbollens Hall of Fame, Årets domarvän 2023:

– Jag tycker Graham Potter är ett intressant namn. Han skulle kunna vara en bra matchcoach, han har internatio­nell erfarenhet från Premier league och Championsh­ip. Graham Potter skulle kunna axla rollen som förbundska­pten och leda svensk fotboll mot något nytt. Svensk fotboll måste ta tag i sin situation, den har inte varit good enough på många år. Vi har Kim och Thomas (Bergstrand och Lagerlöf i Djurgården), och Rydström (Henrik i Malmö FF), men de har inte den internatio­nella erfarenhet­en som krävs. Man bör ha spelat eller varit med på de stora matcherna och veta vad den pressen innebär. Det är pressen som är svårast att hantera.

– Poya Asbaghi är också duktig, han vet hur han vill spela fotboll och har varit i England och Röda Stjärnan, svensk fotboll behöver en annan typ av fotboll, men han behöver nog ett par år till som tränare. i herrallsve­nskan, men Per-Mathias Högmo gillar att vara i Häcken och Henrik Rydström i Malmö gick det så bra för, så han lär vara kvar. Jag är så dålig på herrallsve­nskan, jag håller mig till damallsven­skan.

– Jag tycker att herrlandsl­aget har haft mycket försvar. Nu när vi har så bra forwards borde det bli lite mer offensiv fotboll, om man skulle kunna få till det.

Stefan Vennström, avgående succéträna­re i Kongahälla:

– Får jag välja så hade Graham Potter varit ett spännande namn. Sedan hur realistisk­t det är vet jag inte. Vi behöver någon med internatio­nell touch och han har gjort det bra i Brighton. I Chelsea gick det som det gick. Och sedan är han insatt i det svenska efter åren i Östersund, ett svenskt ursprung kryddat med frejdig offensiv. Det hade kunnat vara en bra mix. Vi behöver ju inte ge honom någon lön när han sitter på sitt Chelsea-avtal!

– Någon som också hade varit kul är med allt som han har gjort. En frisk fläkt som inte vill gå licensutbi­ldningar, det kan jag gilla på något sätt. Frågan är om han får vara förbundska­pten på grund av regelverke­t, men det hade varit intressant.

Henrik Rydström

Per-Mathias Högmo

Thern-hållet.

 ?? ?? Gustav Hessfelt.
Gustav Hessfelt.
 ?? ?? Stefan Vennström.
Stefan Vennström.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden