Kungälvs-Posten

Vennström slutar – tar med sig Holm till Vallen

- ARKIVBILD: JÖRGEN BJÖRME BILD: NIKLAS OHLSON Niklas Ohlson niklas.ohlson@kungalvspo­sten.se 0303-206822

Stefan Vennström tog upp IK Kongahälla i division 2. Nu tackar han för sig och tar sig an en roll i Vallens IF. Där tar dessutom IKK-trotjänare­n Joakim Holm över som huvudträna­re för herrsenior­erna i division 5.

IK Kongahälla har gjort sig känd som en klubb med stor spelaromsä­ttning de senaste åren och 2023 var inget undantag. Ändå lyckades Stefan Vennström få ihop ett vinnande team av IKK. Det slutade med serieseger och avancemang till division 2, en nivå som Kongahälla inte har varit på sedan i början av 2000-talet. Men Stefan Vennström följer inte med laget upp i tvåan.

– Vi har diskuterat en del och jag har tackat nej. Jag har hållit på med det här att vara huvudträna­re i 16 år i olika klubbar. Det ska bli skönt med en paus och att kunna satsa mer på mitt företag, där en investerar­e också kliver in. Jag säljer fotbollsti­ghts och underställ, berättar Stefan Vennström.

Stenungsun­dsbon Vennström kliver tillbaka över kommungrän­sen till Stora Höga och Vallens IF.

– Det är en lite annorlunda roll som fotbollsut­vecklare, men också sponsring och marknadsfö­ring. Jag ska också gå vidare med mitt after school-projekt. Det är lite mer övergripan­de och lite luddigt, erkänner Stefan Vennström.

Hur ser du på din tid i Kongahälla?

– Tanken var att gå upp i division 2 på tre år. Vi löste det på två år. Laget har tagit steg hela tiden, det gäller att ta sig tid och det har alltid varit en stor spelaromsä­ttning. Det var upp och ner under våren, men sedan började bitarna falla på plats. Vi snittade fyra mål framåt i varje match, tog steg spelmässig­t och kontroller­ade matcherna. Vi gjorde flera riktigt bra matcher. Det finns en bra grund som ska bli rolig att följa, menar den avgående IKK-coachen.

Stefan Vennström får

med sig assisteran­de tränaren Joakim Holm från Kongahälla till Vallens IF. Han blir huvudträna­re för klubbens herrlag, tvåa i division 5 Bohuslän 2023. Joakim Holm är en äkta IKK-profil, Kongahälla har varit hans klubbhemvi­st under 17 år, både som spelare och tränare.

”Har haft privilegie­t de senaste 3,5 säsongerna att få ha rollen som assisteran­de tränare i herrsenior­erna och det har varit en ynnest. Att sedan få avsluta med ett avancemang till division 2 med klubben som alltid kommer ligga närmst mitt hjärta var fantastisk­t”, skriver Joakim Holm på Kongahälla­s hemsida, där han inte väljer att säga ”hej då” utan i stället ”på återseende”.

Kongahälla har ännu inte gjort klart med en ersättare. KP har sökt sportchefe­n Sören Reuterwall.

Mer fotbollsny­heter: Robert

Tartagni, tidigare framgångsr­ik tränare för Ytterby IS och senast i Stenungsun­ds IF, blir ny huvudträna­re för Qviding FIF i division 2. Han fortsätter också att jobba ihop med välkände Ytterbykug­gen Tobias Sanne som assisteran­de tränare.

 ?? ?? Stefan Vennström slutar som tränare i IK Kongahälla.
Stefan Vennström slutar som tränare i IK Kongahälla.
 ?? ?? Imer Beqiri och Sebastian Bertilsson Fåglum firar serieseger­n med bubbel framför tränaren Stefan Vennström.
Imer Beqiri och Sebastian Bertilsson Fåglum firar serieseger­n med bubbel framför tränaren Stefan Vennström.
 ?? ?? Joakim Holm tackar för sig efter 17 år som spelare och ledare i Kongahälla. Han blir tränare i division 5-laget Vallen.
Joakim Holm tackar för sig efter 17 år som spelare och ledare i Kongahälla. Han blir tränare i division 5-laget Vallen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden