Kungälvs-Posten

Smakrikt men överkokt hos La Pasta Veloce

Allting smakade gott, men konstigt nog var pastan överkokt. Lunchkolle­n konstatera­r att det finns bättringsp­otential hos La Pasta Veloce på Kongahälla center.

- Redaktione­n

Kungälv:

Sugna på pizza och pasta gick Lunchkolle­n till La Pasta Veloce i foodhallen på Kongahälla center. Vi är inga experter på italienska, men kan däremot googla pasta veloce, och få fram att det betyder snabb pasta. Det låter bra.

Menyn består av ett antal utvalda pizzor, pasta och risotto. Ostkännare­n i sällskapet går direkt på pizzan med fyra ostar: pecorino, mozzarella, parmesan och gorgonzola. Andra lunchkolla­ren är mer sugen på pasta. Det finns flera intressant­a rätter, men valet faller på en pasta diavolo. Det är fusilli-pasta med chili, tomat, bolognese, grädde, lök, vitlök, rödlök, paprika, riven ost och ruccola.

Innan huvudrätte­n finns

det en liten salladsbuf­fé med grönsallad med dressing, riven morot, majs, pizzasalla­d och skivade rödbetor. Det är inget överdåd, men tillsamman­s med en nybakad brödpinne fungerar det alldeles utmärkt.

Foodhallen på Kongahälla center har lite olika typer av platser att välja mellan. Vi väljer den lite avskilda, lugnare delen runt hörnet från pastaresta­urangen. Där är skönt och avslappnat, i alla fall tills vi märker att ingången till disken ligger precis bredvid.

Maten är snabbt

klar. Pizzan med de fyra ostarna är god och smakrik. Det är såklart svårt att separera smakerna från ostarna, då de smälter ihop rätt så mycket i ugnen. Men det går ändå att urskilja vissa nyanser, i alla fall kan man klart känna smaken av gorgonzola­n. Pizzabotte­n är lagom fluffig och krispig, med lite god sälta i.

Med förvåning upptäcker vi att fusillin i pastarätte­n är tydligt överkokt. Man får väl anta att vi råkar ha otur och att detta inte är regel på en restaurang med pasta i namnet. Lunchkolla­rna blir ändå inte alltför nedslagna av detta, för diavolo-såsen är väldigt god. Det är tydliga, välbalanse­rade och goda smaker, och rätten har därtill ett sådant sting av chili som man hoppas på när man beställer en diavolo.

Lunchen avslutas med en god kopp kaffe och ett konstatera­nde att i alla fall pastarätte­n lätt skulle kunna förbättras och ge ett högre betyg.

 ?? BILDER: REDAKTIONE­N ?? La Pasta Veloce i foodhallen i Kongahälla center.
BILDER: REDAKTIONE­N La Pasta Veloce i foodhallen i Kongahälla center.
 ?? ?? Pasta diavolo - smakrik men något överkokt pasta.
Pasta diavolo - smakrik men något överkokt pasta.
 ?? ?? En god pizza på fyra ostar på La Pasta Veloce.
En god pizza på fyra ostar på La Pasta Veloce.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden