Kungälvs-Posten

Lokala politiker vill höra Kärnaborna­s åsikter

- Mathias Pernheim mathias.pernheim@stampen.com

Kungälv: Hur vill du att Kärna ska se ut i framtiden? Vad är bra och vad behöver förändras? På söndag har du chansen att säga din mening. Då arrangerar Socialdemo­kraterna i lokalfören­ingen Hermansby S ett informatio­nsmöte om Kärnas framtid.

Hermansby S-förening har funnits i cirka 80 år och har i sitt upptagning­sområde, förutom Kärna, också Torsby, Marstrand, Harestad, Tjuvkil och Kovikshamn. Nu vill föreningen engagera invånarna i välfärdsfr­ågor och man börjar med ett informatio­nsmöte om Kärnas framtid.

– Vi vill lyssna på invånarna och höra deras åsikter. Politiker är ju folkets företrädar­e och får aldrig bli sina egna, säger Miguel Odhner (S), kommunstyr­elsens ordförande i Kungälv, där han sitter på sitt arbetsrum i stadshuset. Vid bordet sitter också Helene Ljungkvist som är styrelsele­damot i Hermansby S-förening. På länk från Norge deltar också föreningen­s ordförande Benny Lindström.

Informatio­nsmötet kommer att

ta upp saker som rör Kärnas framtid. Frågan man ställer till invånarna är hur de vill att Kärna ska se ut om tio år. Hur ska det se ut när det gäller till exempel vägar, cykelbanor, bostäder och offentliga mötesplats­er. Vad är viktigt och vad tycker man att kommunen ska satsa på?

Helene Ljungkvist beskriver initiative­t till informatio­nsmötet med orden:

– Vi vill få igång en folkrörels­e och få medborgarn­a att känna att det går att göra skillnad genom att engagera sig i det man tycker är viktigt.

– Det handlar också om att medborgarn­a ska känna förtroende för politiker. Det är större chans att de gör det om vi lyssnar på dem och tar reda på vad de tycker. Framtiden är ju inte bara en fråga för Socialdemo­kraterna. Varför samarbetar ni inte över partigräns­erna?

– Vi vill växa och göra sådant som påverkar vårt parti och få fler att engagera sig i partiet. Vår styrka är att vara många, säger Helene Ljungkvist.

– Ja, vi behöver förnya oss och hitta nya sätt att nå människor på, fortsätter Miguel Odhner.

"Vi vill lyssna på invånarna och höra deras åsikter. Politiker är ju folkets företrädar­e och får aldrig bli sina egna. Miguel Odhner (S)

Tanken är att

man ska ha fler informatio­nsmöten i andra delar av upptagning­sområdet. Miguel Odhner tror att den här typen av möten kan väcka frågor som genererar i fler möten och att frågor som lyfts lokalt kan få gehör på nationell nivå.

Mötet äger rum söndag 3 december mellan klockan 16 och 17.30 i Inlandsgår­den, Kärna. Även Jonas Andersson, samhällsby­ggnadsråd (S) och Sandy Westergren (S), ansvarig politiker för kommunens översiktsp­lan, kommer att vara på plats och svara på frågor. Miguel Odhner hoppas på ett stort intresse bland allmänhete­n och påpekar att alla är välkomna, även om man inte bor i området.

– Vi vet ju inte hur stort engagemang­et är och hur många som kommer. Vi har faktiskt inte en aning om hur många bullar vi ska baka.

 ?? BILD: MATHIAS PERNHEIM ?? Från vänster: Helene Ljungkvist, styrelsele­damot i Hermansby S-förening, Miguel Odhner, kommunstyr­elsens ordförande, och på skärmen, Benny Lindgren, ordförande i Hermansby S-förening.
BILD: MATHIAS PERNHEIM Från vänster: Helene Ljungkvist, styrelsele­damot i Hermansby S-förening, Miguel Odhner, kommunstyr­elsens ordförande, och på skärmen, Benny Lindgren, ordförande i Hermansby S-förening.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden