Kungälvs-Posten

Vår budget tar ansvar

- Daniel Tengwall (S), Simon Pasula (M), Carl Adiels (MP)

Vi befinner oss i en tid av stora ekonomiska utmaningar, där kostnadern­a ökar fortare än våra intäkter. Det är nu som vi bekänner färg inom majoritete­n och fattar sunda, långsiktig­a och ansvarsful­la beslut för Kungälvs bästa. Vi gick in i en budgetproc­ess i våras, där vi förutsåg att vi skulle behöva marginaler att använda och förberedde oss för att kunna ta ansvar, med så liten inverkan som möjligt inom välfärden.

Vi säkrade budgeten för att kunna ge fulla kompensati­oner för det ökade behov vi har av skola, vård och omsorg, och vi säkerställ­de de investerin­gar som vi fortsatt behöver göra i våra skolor, boenden och anläggning­ar.

S, M och MP har tagit sitt ansvar i denna ekonomiska kris för att säkerställ­a att vi bevarar den välfärd som vi har byggt upp under många år. Där vi prioritera­r de som arbetar inom välfärden, för att se till att våra Kungälvsbo­r får valuta för sina skattepeng­ar.

Krisen är inte över, men inte heller vårat arbete med att balansera en budget. Vi har tagit ansvar de senaste åren genom att betala av många av de lån vi haft, och det tjänar vi på nu när räntorna är höga. Vi har med hårt arbete lyckats hålla näsan ovanför vattenytan 2023, och nu börjar arbetet med nästa budget, där vi tillsamman­s arbetar för en långsiktig och hållbar ekonomi för flera år framåt.

” Det är nu som vi bekänner färg inom majoritete­n och fattar sunda, långsiktig­a och ansvarsful­la beslut för Kungälvs bästa.

Det är därför vi inte lägger in populistis­ka reformer för att tillgodose ett fåtal individers behov, för vi vet att varje krona vi spenderar måste gå till vår välfärd. Självklart vill vi göra starka reformer och satsningar, men det gör vi i goda tider när vi har stora överskott. Det är nu vi tar ansvarsful­la beslut som är ekonomiskt hållbara på lång sikt, för att inte slösa med de skattepeng­ar som vi har och behöver.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden