Kungälvs-Posten

Brand startade i kök – ingen misstanke om brott

En lägenhetsb­rand bröt på söndagskvä­llen ut i centrala Kungälv. Bilder från platsen visar hur en rökpelare steg mot himlen i samband med branden.

- Mathias Pernheim mathias.pernheim@stampen.com Catrin Hansson catrin.hansson@kungalvspo­sten.se Christian Börjesson redaktion@kungalvspo­sten.se BILD: MARTIN PETTERSSON

Larmet kom in vid halv sex på söndagskvä­llen. Räddningst­jänst och ambulans skickades till platsen.

– Det är en brand i ett kök, från en frys, säger Linda Bergquist, teamledare vid SOS alarm.

Ingen person ska vara skadad, enligt SOS. Ambulanser­na har lämnat utan att ta med sig någon person.

Vid 19-tiden pågick fortfarand­e efterkontr­oll för att säkerställ­a att branden inte spridit sig till konstrukti­onen eller vinden.

– Branden är släckt. Vi är kvar på platsen, förklarade Bosse Florell, larm- och ledningsop­eratör vid räddningst­jänsten, då.

En stund senare började de dock avveckla sin insats.

Bröderna Altan Ylmarz och Dennis Nurwet driver restaurang Kallisto som ligger i den branddrabb­ade fastighete­n.

– Vi tyckte att det luktade rök och i samma veva såg vi att det var fullt med räddningsp­ersonal här ute på gatan, säger Dennis Nurwet och går före längst in restaurang­en.

– Känner du hur det luktar här, säger han. Här är röklukten stark. Men det är inget som påverkar oss. Det går att vädra ut till i morgon. Vi hoppas att det har gått bra för de boende i huset.

Ute på gatan står en kvinna och tittar upp mot fasaden.

– Jag bor i huset och kom hem för en liten stund sedan. Men jag fick inte gå in i lägenheten. Jag får vänta, men jag vet inte hur länge. Jag har inte fått besked än och vet inte om min lägenhet är skadad, säger kvinnan som vill vara anonym.

På måndagsför­middagen uppgav Kungälvspo­lisen att det inte finns någon misstanke om brott kopplat till branden i fastighete­n vid korsningen Uddevallav­ägen och Trollhätte­vägen.

– Räddningsl­edaren bedömde att elden startat av sig själv och inte av oaktsamhet. Det finns ingen misstanke om brott, säger Mikael Mohlin, förundersö­kningsleda­re på polisen i Kungälv.

 ?? ?? En brand bröt i söndags ut i centrala Kungälv.
En brand bröt i söndags ut i centrala Kungälv.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden