Kungälvs-Posten

Ny förlust – första segern får vänta för KS bandy

KS bandy jagar fortfarand­e första segern för säsongen. En heroisk upphämtnin­g räckte inte hemma mot IFK Rättvik.

- Niklas Ohlson niklas.ohlson@stampen.com

KS bandys elitseriet­jejer var unga redan förra säsongen. Nu är laget ännu yngre efter flera spelartapp. Motståndet från IFK Rättvik kunde ändå ses som ett lag som KS bandy skulle kunna rubba. Det tog en minut för att komma till insikten att det här inte skulle bli någon lätt match, något som knappast någon match är på elitserien­ivå. IFK Rättvik tryckte in en hörna, ett skott som såg ut att ta på någon spelare innan bollen retligt slank in bakom Elena Schulz i KS-målet. Efter fem minuter kom andra målet efter på lika många hörnor för gästerna.

KS bandy ville inte vara sämre på sin första hörna. Wilda Ejderfalk dundrade in bollen till 1–2 och då kändes det som KS-tjejerna var på gång. Så blev det inte. Även om KS bandy hade en del boll, så hade laget svårt att tränga igenom IFK Rättviks försvarssä­ck. Gästerna var snabbare och spetsigare med mer kvalitet i allt när de väl fick tag i bollen. Rättvik fick till ett par genomåknin­gar och två mål till innan första halvlek var över.

"Det är en tuff förlust. Vi släpper in lite för mycket i första halvlek.

KS bandy kom

ut efter paus med ett tungt 1–4-läge, men hade snackat ihop sig i halvtidsvi­lan.

– Det fullt ös offensivt som gäller. Det enda vi ska göra är att kvittera. Vi sa också att jobbar vi fullt ut hemåt, får vi också med oss kontringar, säger Erica Johnsson, lagkapten och en av tre seniorspel­are i KS bandy, utöver Emma Kronberg och Josefin Andersson.

Och KS bandy klarade att kvittera. Veteranen och hemmamatch­specialist­en Emma Kronberg drog in ett frislag, det gjorde också Wilda Ejderfalk, medan Emmie Forsberg pressade och jobbade till sig en spelvändni­ng högt upp i banan. Emmie Forsberg tog sig själv in i straffområ­det och slog till i mål, det var hemmalaget­s snyggaste solopresta­tion den här eftermidda­gen i Ale arena.

Sedan startade ett

ställnings­krig. Rättvik taggade till i slutet och var generellt sett snabbare på skridskorn­a. Det blev avgörande med två sena mål. Målvakten Elena Schulz fick dessutom sig en törn i vid femte målet och blev liggande en längre stund. In kom en måttligt uppvärmd Hanna Liw i slutminute­rna och hon kunde inte göra så mycket på sista målet.

– 10:an (Tilda Berg, som låg bakom mycket i uppspelen hos gästerna) var väldigt stark, hon trampade upp i mitten. Då blev vi lite ihåliga och hon kunde komma runt, konstatera­r Erica Johnsson.

Det finns förluster och så finns det riktigt svidande förluster. Det här hamnade i den senare kategorin.

– Det är en tuff förlust. Vi släpper in lite för mycket i första halvlek. Vi tar ändå i kapp det i andra. Hade ni räknat med att kontringar skulle kunna komma?

– Ja, det hade vi ju. Det blir svårt när det är väldigt mycket spel åt båda håll och båda vill gå fullt ut för att göra mål, då blir det lätt att man åker dit på en kontring. Vi gjorde även mål när Emmie höll sig framme och jagade. Det är sådant man får räkna med i jämna matcher.

KS bandy har

skrapat ihop en poäng så här långt och är sist i elitseriet­abellen.

Hur går ni vidare efter det här?

– Vi får jobba vidare. Det gäller att vi ska orka hela matcherna. Vi har lite dippar här och var. Vi får träna fullt ut för att orka, menar Erica Johnsson.

Nästa match är borta mot Skirö 13 december, som pressade tabelltvåa­n Västerås SK borta i helgen (förlust 7–8).

 ?? ?? Wilda Ejderfalk drar till. Det blev två mål från hennes bössa. Men det räckte inte till för att KS bandy skulle kunna ta säsongens första seger.
Wilda Ejderfalk drar till. Det blev två mål från hennes bössa. Men det räckte inte till för att KS bandy skulle kunna ta säsongens första seger.
 ?? BILD: LINUS OLSSON ??
BILD: LINUS OLSSON
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden