Kungälvs-Posten

Försvarspl­anen sprack – Kungälv borta i Västerås

Kungälvs HK tappade defensiven. Då går det som det går borta mot Västerås Irsta i herrallsve­nskan.

- Niklas Ohlson niklas.ohlson@kungalvspo­sten.se 0303-206822

Kungälvs HK gjorde sin andra match efter tränaren Thomas Bredenfeld­ts sorti häromvecka­n. Första matchen blev seger mot Anderstorp, medan det blev betydligt tuffare mot Västerås Irsta. KHK flög ändå fram i starten.

– Vi började väldigt bra och hade 8–4 efter tio minuter. Men på något sätt är vi otroligt dåliga i ledning. På bara fyra minuter är Västerås Irsta tillbaka och förbi. Vi har två missade frilägen och flera tekniska fel. De straffar oss på varje misstag och hamnar i momentum. Vi spelar dåligt i sista 20 minuterna med missade avslut och tekniska fel. Västerås Irsta leder med 17–14 i halvlek. Vi spelar inte bra, men är ändå med. ”Det här ska vi lösa”, säger tränaren Fredrik Simonsson i Kungälvs HK om första halvan och tankarna i paus.

Någon lösning kom inte. I stället tappade Kungälv i tre bollar direkt och hamnade i ett nästan dubbelt så stort underläge. KHK arbetade sig uppåt, men närmare än tre mål upp kom aldrig laget. Fortfarand­e var det tekniska fel och missade chanser som var käpphästen för Kungälv den här dagen. Och en storspelan­de andremålva­kt hos hemmalaget.

– Våra målvakter (Fredrik Landin och Jonathan Öby) får inte mycket hjälp de behöver, medan deras är världsmäst­are. Deras förstemålv­akt Pontus Axelsson är duktig, men honom får vi hål på direkt. In kommer en ung målvakt (Alexander Skoog) och är jättebra. Vi bränner mycket, men framför allt kommer vi inte åt dem bakåt. Vi har en matchplan där vi vill få in dem mot våra stora treor i försvaret. Det lyckas vi inte med, de får göra många mål på utsidan av tvåorna och kanterna. Där brister vi i matchplane­n.

Nästa vecka väntar

Skånela hemma i Mimershall­en.

– Otroligt viktig match. Skånela har gått som tåget och är det topplag vi alla trodde de skulle vara. Nu väntar en hård vecka för att komma tillbaka till vinnarstrå­ket igen, säger Fredrik Simonsson.

Han har numera

hjälp av lillebror och KHK-eldsjälen Christian ”Yshle” Andersson vid sin sida.

– Vi passar väldigt bra ihop. Det är tryggt att ha honom med, tycker ”Sidden”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden