Kungälvs-Posten

Lindberg om valet att lämna Gais

Avslöjande är bekräftat. Succéspela­ren Julius Lindberg lämnar Gais för BK Häcken. – Jag är nöjd med mitt val och ångrar ingenting, säger 24-åringen.

- Sanna Sundberg redaktion@kungalvspo­sten.se BILD: CARL SANDIN

I somras kunde GP berätta att Gais stora talang Julius Lindberg, boende i Kode och med en bakgrund i Ytterby IS, inte kommer att fortsätta sin resa i klubben 2024 – och att nya klubbadres­sen skulle bli BK Häcken.

Det avslöjande­t bekräftade­s av båda klubbarna under fredagen.

Den 24-årige mittfältar­en är glad över att nyheten äntligen är officiell.

– Det känns väldigt skönt, säger han.

Han berättar hur det har varit för honom att inte få prata om det – där Gais-fansens

reaktioner i somras inte är något som han vill gå in på.

– Ja, alltså ... det blev som det blev i somras. Jag tror de flesta vet allt med det där och jag känner inte att jag vill kommentera det något mer eller snacka om den grejen mer, det var vad det var. När det hade lagt sig lite och fönstret stängt kunde jag fokusera på rätt saker, och sen var det ingenting mer med det. Om någon frågade var det bara att vara tyst, så det var inget mer med det.

När mittfältar­en kritade på sitt nya kontrakt med Häcken visste han alltså inte att Gais skulle spela i samma serie, i allsvenska­n, 2024. Men även om han visste skulle han stå fast vid sitt val.

– Jo, men det tror jag ändå. Jag känner att jag har varit i Gais i fyra år och behövde ett miljöombyt­e och nya utmaningar. Jag är nöjd med mitt val och ångrar ingenting.

Enligt honom fick han den bästa tänkbara avslutning­en på sin tid i Gais.

– Det har varit helt fantastisk­t. Vi har vunnit matcher där jag bidragit med mycket poäng och jag har utvecklats mycket som spelare denna säsongen. Det har varit ett väldigt bra år, men det har också gått lite upp och ner. Vi hade en liten svacka som lag i somras, även jag hade en liten svacka där då det gick tungt – men vi kom ur den, jag kom ur den, och hösten har varit helt otroligt roligt.

– Att jag kunde få avsluta på det sättet som det blev … jag hade inte kunnat hoppats på något bättre.

Nu ser Julius Lindberg fram emot klubbflytt­en till Hisingen.

– Förhoppnin­gen är att komma in och bidra med mitt spel ... ja, helt enkelt komma in och bidra bara. Jag tycker klubben har väldigt mycket positivt och är framåt som förening.

– Jag vill bara komma in och vara med på det och försöka lyfta ännu mer med mitt sätt att spela på.

Han berättar att Häcken hörde av sig och gratulerad­e till utmärkelse­n ”Årets spelare” i superettan efter säsongen – och ville kort därefter göra övergången offentlig.

När gör du ditt första träningspa­ss med laget?

– Det vet jag inte riktigt än ... det kan jag nog inte svara på.

Inom kort eller nästa år?

– Som det ser ut nu kommer det bli nästa år.

 ?? ?? Efter fyra år i Gais berättar Julius Lindberg att han behövde nya utmaningar.
Efter fyra år i Gais berättar Julius Lindberg att han behövde nya utmaningar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden