Kungälvs-Posten

Besviket KIK får ladda om efter plattmatch­en – vill ha revansch

Kungälv hockey stöp i sista matchen i kampen om en plats i alltvåan. Nu får KIK börja om i den inte lika inspireran­de serien alltvåan södra vår.

- Niklas Ohlson niklas.ohlson@kungalvspo­sten.se

Scenariot liknar förra säsongen. Kungälv hockey låg på övre halvan av tabellen hela hösten fram till de sista matcherna före jul. Då ramlade laget under strecket, men hade det inte helt i egna händer i sista rundan. I år var det Stenungsun­d som skulle besegras på bortais i sista omgången, ett Stingers som enbart mäktat med en seger under hela hösten och var klart sist i serien. Så skulle det bli alltvåan för KIK.

– Hösten har varit som en bergoch dalbana, minst sagt. Jag tycker att vi gör bra matcher mot bra motstånd. Som mot Bäcken. Mot Vänersborg har vi också gjort det bra. Vi kanske inte har fått med oss resultaten, när det väl gäller är vi inte där riktigt, säger Oliver Marcusson, lagkapten i Kungälv hockey.

Det finns inget annat att göra än att glömma det som har varit och se framåt i stället.

Oliver Marcusson

Det blev förlust med 1–4 inför ett fullsatt Stenungsun­d arena efter en särskilt svag andra period, då Kungälv släppte in samtliga fyra målen.

– Stenungsun­d hade inget att spela för, men hade sin Trekronama­tch och laddade väl ur det sista när det var derby. Jag förstår varför de gjorde en bra insats, säger KIKkaptene­n.

Hur kändes det mentalt efter den smällen?

– Det var jobbigt. Klart att vi hade mycket att spela för, vi hade en plats till alltvåan om vi hade vunnit. Det var många som var besvikna. Hur stor skillnad är det på vårtvåan och alltvåan?

– Det är en helt annan division på många håll. De bästa lagen är väldigt nära ettan-klass. Den här serien som är nu är närmare division 3. Klart att det är en jävla skillnad. Det är de fem sämsta lagen i hockeytvåa­n södra A och de fem sämsta i södra B. Men det finns möjlighet att ta sig till playoff om vi hamnar i topp tre.

Hur går ni vidare efter det här?

– Det finns inget annat att göra än att glömma det som har varit och se framåt i stället. Vi har alla möjlighete­r att komma i topp tre i den här serien. Vi får fokusera på det i stället.

På söndag är det omstart direkt, mot HA74 Sävsjö, samma lag som slog ut Kungälv efter vårserien förra säsongen.

Läge för revansch?

– Exakt. Vi hamnade i samma serie i år igen, det blir tufft, tror Oliver Marcusson.

 ?? BILD: NIKLAS OHLSON ?? Oliver Marcusson och Kungälv hockey får ladda om i vårserien av hockeytvåa­n södra.
BILD: NIKLAS OHLSON Oliver Marcusson och Kungälv hockey får ladda om i vårserien av hockeytvåa­n södra.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden