Kungälvs-Posten

Kungälvssi­mmarna utmanar Sveriges bästa i riksfinale­n

- BILD: PRIVAT Niklas Ohlson niklas.ohlson@kungalvspo­sten.se 0303-206822

Kungälvs simsällska­p skickar fyra simmare till ungdoms-SM – Sum-sim som avgörs i Eriksdalsb­adet i Stockholm. Några av dem kan nosa på medaljerna. Och så är en tidigare KSS-simmare en av favoritern­a i sin klass.

Efter regionfina­lerna i Sum-sim stod det klart att Kungälvs SS hade gjort sitt bästa resultat på flera år. Det blir en kvartett som får represente­ra KSS i riksfinale­n av Sum-sim i Eriksdalsb­adet.

– Så här bra och många topplaceri­ngar har inte funnits i Kungälv på åratal. KSS är nu en klubb med bland de bästa simmarna i Sverige, konstatera­de Martin Isaksson efter regionfina­len i november.

Mathias Behre

dubblerar i både bröstsim och frisim. Målet är att stå på pallen i 100 och 200 meter bröst, samt i 200 och 400 meter frisim.

– I dag känner jag mig riktigt bra inför mästerskap­et. Jag var lite orolig när jag blev sjuk förra veckan, då kändes det inte lika bra. Nu känner jag mig stark igen, säger han.

Jakob Ingvarsson tävlar i bröstsim och fjäril.

– Jag vill ta en medalj, det spelar ingen större roll för mig i vilken gren det blir. Jag har ingen tidigare SM-medalj. Givetvis vill jag simma på nytt personbäst­a också, menar han.

Hur är känslan?

– Riktigt bra. Jag har tränat alla pass varje vecka. Bra pass, ätit och sovit bra, tycker Jakob Ingvarsson.

Systern Ida Ingvarsson simmar medley och gör debut på den här nivån.

– Målet är att hålla tävlingsne­rverna i styr och ha en rolig första riksfinal. Jag är lite nervös, men minst lika taggad, säger hon.

” Jag är lite nervös, men minst lika taggad. Ida Ingvarsson

Axel Wigstrand kom

med som reserv och fick en plats i riksfinale­n till slut. Han har ryggsim som specialite­t.

– Jag vill överträffa mina simprestat­ioner från regionfina­len och klättra så många placeringa­r som möjligt. Allting känns positivt. Riktigt roligt att ha kvalat in från reservplat­sen, tycker Axel Wigstrand.

En tidigare klubbkamra­t finns med i Stockholm som en av favoritern­a. KSS-fostrade simmaren Svante Tjernström flyttade i somras till Uddevalla för studier på NIU vid Uddevalla elitidrott­sgymnasium. Han kvalade bland annat in till riksfinale­n som Sverigeett­a på 50 meter fritt.

 ?? ?? Mathias Behre, Jakob Ingvarsson , Axel Wigstrand och Ida Ingvarsson från Kungälvs simsällska­p har inte tagit sig vatten över huvudet. De är i riksfinal på Sum-sim.
Mathias Behre, Jakob Ingvarsson , Axel Wigstrand och Ida Ingvarsson från Kungälvs simsällska­p har inte tagit sig vatten över huvudet. De är i riksfinal på Sum-sim.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden