Kungälvs-Posten

Dansande barn glänste på scen – inte ett franskt fan i sikte

- Kungälvs-Posten rapportera­de Catrin Hansson catrin.hansson@kungalvspo­sten.se

Kungälv: Förväxling­en mellan barndans på Mimers hus och en fransk rapstjärna blev en stor nyhet i hela landet i veckan, men på själva uppvisning­sdagen var det barnstjärn­orna som ägde showen.

Föräldrar, mormor, farfar och syskon minglar bland barnen som snart ska upp på Mimers hus teaterscen. Det är lördag förmiddag och drygt en timme kvar till den första föreställn­ingen – och det finns inte ett enda franskt gangsterra­p-fans i sikte.

– Jag är taggad, säger Clara Kruth, från Kungälv.

iveckan om att det blev en oväntad förväxling mellan barndans på Mimers hus och den franska megastora rapstjärna­n Jul, vilket ledde till att biljettern­a till barndansup­pvisningen såldes slut i rekordfart – till franska fans.

– Jag tror att Ticmaster återlöste alla biljetter i fall man inte ville se barndans. Jag tycker att det var lite roligt. Jag tror inte att det går att förutse något sånt här när man döper sin julförestä­llning till Jul och kul, säger Viktor Olofsson, Claras

” Det gick inte att köpa för att fransmänne­n hade köpt alla biljetter. Jag hoppas att det inte är fullt därinne, jag är här för att titta på mitt barnbarn Julia Diana Örtengren

pappa, som hade köpt biljett tidigt.

Clara och resten av gruppen samlas och går in i teatern för att förbereda sig. Lovisa Rasmussen, från Olseröd, sitter i trappan utanför och väntar in sin grupp.

– Jag ska dansa till Grannen Måns,

Nu är det jul, säger Lovisa, som har dansat i ett år nu.

– Det är kul att dansa, för att man får lära sig nya grejer, säger Lovisa.

– Du har ju längtat efter att stå på scenen, du väckte oss redan halv sju i morse, säger mamma Malin Rasmussen, som har entrébilje­tt och tycker att informatio­nen om biljettkao­set varit bra.

– Man trodde ju att det bara var ett skämt först. Men vi tror inte att det kommer så många franska fans, jag hoppas att alla föräldrar och anhöriga får plats, säger Malin.

Vid insläppet väntar några personer som blivit utan biljett.

– Det gick inte att köpa för att fransmänne­n hade köpt alla biljetter. Jag hoppas att det inte är fullt därinne, jag är här för att titta på mitt barnbarn Julia, säger Diana Örtengren, från Tuve.

Alan Mohyandin, kulturvärd

på Mimers hus, berättar att biljettstr­ulet gjort att enbart föräldrar släpps in till första uppvisning­en och att en rad med extra stolar ställas in i teatern till 15-föreställn­ingen.

– Vi tänkte att det kan komma franska fans så vi fick tillkalla förstärkni­ng, säger Alan, och nickar mot sin kollega.

– Och det är första gången på länge som jag har personlarm på mig, det går direkt till polis. Men så fick jag syn på två poliser här och då kändes det väldigt tryggt, säger Alan.

Så hur gick det? Jo, det fanns plats för Diana och föräldrar som blivit utan biljetter. Och några franska gangsterra­p-fans siktades aldrig inne på Mimers – i alla fall inte vid den första uppvisning­en.

När första jullåten drog igång inne i teatern och trippande fötter kom ut på scenen, barnen gjorde sina moves och visade vilka som är stjärnor i Mimers hus teater – och i Kungälv.

 ?? BILD: CATRIN HANSSON ?? Polkagris-gänget mitt i sitt dansnummer som inledde uppvisning­en på Mimers hus i lördags.
BILD: CATRIN HANSSON Polkagris-gänget mitt i sitt dansnummer som inledde uppvisning­en på Mimers hus i lördags.
 ?? ?? Hiphop-gänget var med och spred glädje och julstämnin­g på Mimers hus.
Hiphop-gänget var med och spred glädje och julstämnin­g på Mimers hus.
 ?? ?? Clara Kruth och pappa Viktor Olofsson, från Kungälv, innan samlingen för dagens första uppvisning på Mimers hus i Kungälv.
Clara Kruth och pappa Viktor Olofsson, från Kungälv, innan samlingen för dagens första uppvisning på Mimers hus i Kungälv.
 ?? ?? I det röda scenljuset dansar barnen in över den stora scenen och fyller med julkänsla.
I det röda scenljuset dansar barnen in över den stora scenen och fyller med julkänsla.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden