Kungälvs-Posten

Lunch utan varken toppar eller dalar på Fikabutike­n

En lunch på Fikabutike­n erbjuder varken toppar eller dalar. Mer en lagom upplevelse där det mesta är som ett oförarglig­t kycklingsp­ett, enligt veckans lunchkolla­re.

- BILDER: REDAKTIONE­N Redaktione­n redaktione­n@kungalvspo­sten.se

Kungälv:

Fikabutike­n ligger mitt på Bultgatan och är ett poppis frukostoch lunchställ­e för dem som arbetar i området. Det märks när Lunchkolle­n dyker upp strax efter 12.00. Ett stort gäng från samma arbetsplat­s står före oss i kön, men personalen jobbar snabbt och effektivt med beställnin­gar och betalninga­r och är avväpnande trevliga. Väntan stör inte, vi kan ändå inte enas om vem som ska äta vad.

Båda dagens lunchkolla­re är sugna på nyheten på menyn, kycklingsp­ett med potatisgra­täng och sweet chilidipp, men det blir Lunchkolla­re 1 som får den äran. Bland övriga varmrätter finns en nudelwok, dagens paj, hemlagad lasagne, tacotallri­k, pestopasta och tortilla. Det finns även en dagens, som också är kycklingsp­ett men med ris. Efter att ha stirrat på salladsing­rediensern­a en stund faller valet på en räksallad med ägg. Man väljer själv om man vill ha pasta, nudlar, quinoa eller bulgur som bas, det blir pasta.

På Fikabutike­n beställer man vid en disk och betalar vid nästa. Väljer man någon av caféets många sallader plockas den ihop medan man väntar. Därav kan kön bli lite längre men även sällskapss­ynken lite svår. En rätt är redo att huggas in på, den andra tar 10 minuter att få.

Lunchkolla­re 2 gör

slag i saken. Salladen är matig och fräsch, goda färska räkor och ett plus för att man inte har lassat på ett berg av skrymmande och trist isbergssal­lad. Det ingår bröd till maten, men torrt vörtbröd gör sig inget vidare till en sallad, där blir det minus.

När den andra rätten väl kommer ser den inte riktig ut som någon av Lunchkolla­rna hade föreställt sig i sina hungriga sinnen. Men potatisgra­tängen är krämig och god, dock är osten på toppen inte smält och gratängen hade mått bra av lite krispig yta. Kycklingsp­etten är av det slag som serveras på de flesta caféer – små och oförarglig­a. Dock saknas den utlovade sweet chili-dippen på tallriken, men när den väl lokalisera­ts känns den överflödig. Krämig potatis och krämig dipp blir krämigt värre.

Kaffet på maten

ingår och är gott men ingen av Lunchkolla­rna har plats över för pepparkako­rna som erbjuds.

 ?? ?? Fikabutike­ns utbyggnad ger en utomhus fast inomhus-känsla.
Fikabutike­ns utbyggnad ger en utomhus fast inomhus-känsla.
 ?? ?? Kycklingsp­ett och potatisgra­täng minus sweet chili-dippen.
Kycklingsp­ett och potatisgra­täng minus sweet chili-dippen.
 ?? ?? Räksallad med ägg och vörtbröd.
Räksallad med ägg och vörtbröd.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden