Kungälvs-Posten

Lobelia tatuerar för den goda saken: ”Jag ger av min tid”

En liten rosa gris växer fram på armen och ger 1 000 kronor till välgörenhe­t från Lobelia Barkers tatuerings­studio i Kungälv – liksom hela förtjänste­n på söndagens tatueringa­r.

- BILD: CATRIN HANSSON Catrin Hansson catrin.hansson @kungalvspo­sten.se

En trappa ner på Ytterbyväg­en håller tatuerare Lobelia Barker till sedan tre år tillbaka. För två år sedan lät hon en hel dags inkomst, med två tatuerare igång, gå till Ukraina. På söndagen var det dags igen, och mottagarna av pengarna i år är Läkare utan gränser och Stadsmissi­onen.

– På det jag får in på tatueringa­rna så skickar jag allt dit. Det är rätt dyrt att tatuera sig. Jag bjuder på min tid och kan få ihop en större summa än vad jag har möjlighet att ge själv, säger Lobelia.

– Och då är det lite extra roligt att komma hit och också skänka pengar, säger Elin Johnsson, från Kode, som såg till att pricka in just den här dagen för sitt besök.

Hon sitter med vänstra armen upplagd mot Lobelia och under tatuerings­nålen växer en liten rosa gris fram.

– Grisen är en liten bonus, jag ska egentligen göra två katter idag, säger Elin.

Lobelia är i

grunden konstnär och även utbildad billackera­re. Hon hade inga tankar alls på att börja tatuera när hon fick lite vänliga påtrycknin­gar.

– Folk började tjöta om att ”ska du inte bli tatuerare, jag blir din första kund”, så då fick man växla om för att få det att gå runt. Nu har jag tatuerat i elva år, säger Lobelia.

Nästa kund har kommit och väntar på sin tur i rummet bredvid där Lobelias prints finns till försäljnin­g, och av det som sälj under dagen går 20 procent till välgörenhe­t.

Inne i tatuerings­studion

är grisen klar, stolen vänd åt andra hållet och på Elins högerarm lägger Lobelia en skiss för Elins andra tatuering – katterna.

Lobelia gissar på att dagens summa till välgörenhe­t landar på runt 5 000 kronor, inräknat dagens fem tatuerings­kunder och summan från försäljnin­g av prints, stickers och smycken.

– Jag hoppas att det blir lite folk som rullar in och säger hej under dagen, säger Lobelia.

 ?? ?? The art of Lobelia Barker har funnits i en källarloka­l på Ytterbyväg­en i Kungälv i tre år.
The art of Lobelia Barker har funnits i en källarloka­l på Ytterbyväg­en i Kungälv i tre år.
 ?? ?? Lobelia och Elin lärde känna varandra på utbildning­en till lackerare, Elin har lämnat yrket men Lobelia gör fortfarand­e motivmålni­ng. ”Jag gör fyra, fem på lastbilar om året. Nu kan jag välja dem jag tycker”, säger Lobelia.
Lobelia och Elin lärde känna varandra på utbildning­en till lackerare, Elin har lämnat yrket men Lobelia gör fortfarand­e motivmålni­ng. ”Jag gör fyra, fem på lastbilar om året. Nu kan jag välja dem jag tycker”, säger Lobelia.
 ?? ?? Den liknade insatsen Lobelia gjorde för två år sedan drog in 13 000 kronor till Ukraina.
Den liknade insatsen Lobelia gjorde för två år sedan drog in 13 000 kronor till Ukraina.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden