Kungälvs-Posten

Hannah Björk: Ge barnen en fröjdefull jul, tomtefar Odhner

-

God jul vill jag önska dig med några rader på rim om en fråga som är viktiga för många Kungälvsbo­r. Det sägs att kommunens finanser är så goda att vi har råd med en arenaanläg­gning. Samtidigt upplever rektorer och skolperson­al tajtare budget från dem som bestämmer. Många rubriker har det blivit om skolan, med vittnesmål om att alla inte haft det så bra. Så jag skrev en liten krönika på rim – och kanske med viss reson?

Midvinterv­inden viner så hårt Kring glashuset vid Fontinback­ens fot Där Tomtefar finner livet så svårt Ty föräldrar har blivit ett rejält hot.

Tomtefar suckar när regimen hans gungar Löften han hållit vid så dyrt

Han saknar skratt och applåder som rungar I riket han så länge har styrt.

Konsensus var länge Tomtefars paroll ”Beslutet är förankrat – alla är med!” Med vem han fick styra spelade mindre roll Så länge de slöt upp kring hans röda led.

Visioner och drömmar var inga problem Så länge nya bybor flödade in

Men i bistrare tider hörs ett rekviem Över godare tiders slöseri och svinn.

Vikarier för sjuka lärare är ett minne blott Likaså musikklass, så populär den var. En låg elevpeng är barnens nitlott Men Tomtefars vision, den lever kvar

Om en Tomtens arena, en flådig och dyr Ett monument över hans storhet Framtidsvi­sionen gör honom fortfarand­e yr Kommer den någonsin bli verklighet?

Tomtefar, ge barnen en fröjdefull jul Med ro i klassrum och korridor Ge personalen lunch och lugn i modul Var rädd om kompetent lärarkår.

Tomtefar suckar. Stegen är tunga. Ansvaret är tungt för byns unga.

Snön ligger tjock på de lagade stadshusta­ken Endast Tomtefar är vaken.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden