Kungälvs-Posten

Tränarduo tar över efter Stefan Vennström i IK Kongahälla

Patrik Persson och Shirwan Ghalam. Så heter tränarduon som ska leda IK Kongahälla i division 2 nästa år.

- Niklas Ohlson niklas.ohlson@kungalvspo­sten.se

Stefan Vennström kom in, körde två år och vann serien. När succéträna­ren hade tagit upp IK Kongahälla i division 2 tackade han något oväntat för sig och tog med sig assistente­n Joakim Holm till Vallens IF, där de ska vara föreningsu­tvecklare respektive tränare för herrlaget i femman.

Då startade arbetsam process för sportchefe­n Sören Reuterwall att hitta en ny och framför allt rätt tränare till nykomlinge­n IKK. Nu har valet stannat på Shirwan Ghalam, assisteran­de tränare i Ahlafors som åkte ur ettan i år, och Patrik Persson, som arbetat i allsvenska IFK Norrköping­s organisati­on under den gångna säsongen.

– Vi har pratat med dem en tid. Från början hade vi tänkt att Shirwan Ghalam skulle vara med Stefan och ”Jocke”. När Stefan valde att gå höll vi kvar i Shirwan, han var aktuell hela tiden och bröt sitt avtal med Ahlafors. Shirwan är engagerad tränare som kräver mycket. Det behövs när vi kliver upp en division. Där lämnas inget åt slumpen, säger Sören Reuterwall.

Han fortsätter:

– Patrik Persson är jätteintre­ssant. Han har inriktat sig mycket på fasta situatione­r, det är hans nisch. Jag har pratat med Patrik och träffat honom och tycker att det är en kompetent tränare som har varit i Norrköping i allsvenska­n och i Blåvitt innan dess. De blir en bra kombo och ska bli riktigt kul att följa dem.

Sören Reuterwall har tidigare varit skeptisk till delat ledarskap hos tränare.

– Jag tyckte ett delat ledarskap var konstigt. Nu har det växt fram att två fotbollshj­ärnor borde vara bättre än en. Jag tror att de kan kompletter­a varandra. Shirwan är energisk, Patrik kanske lite lugnare och fin med spelarna, han förklarar bra. Sedan kanske det kan vara jobbigt, det går inte alltid att ha samma åsikter, men jag tror att det kommer lösa sig. Man måste vara flexibel. De har träffat varandra och hittat varandra. Och de kommer att ställa stora krav på spelarna.

Shirwan Ghalam har tränade Angered en kort period, Patrik Persson ledde Mölnlyckes division 4-lag 2014 och har varit tränare i Gais futsal som gick upp i högsta serien 2018. Det är duons erfarenhet av att vara huvudträna­re.

– Det blir inga problem när man förstår hur de är som personer, menar Sören Reuterwall, som erkänner att jaga tränare var en jobbig process, det är mycket roligare att leta spelare.

– Jag brinner mer för spelare. Det svåra med tränare är att verkligen hitta rätt. Jag tror att vi har gjort det, två nya röster som ställer ännu större krav på spelarna, men det får tiden utvisa, säger han.

Shirwan Ghalam och Patrik Persson drog i gång träningen i veckan och ska köra två pass till innan juluppehål­let.

 ?? BILD: IK KONGAHÄLLA ?? Patrik Persson och Shirwan Ghalam. Så heter tränarduon som ska leda IK Kongahälla i division 2 nästa år.
BILD: IK KONGAHÄLLA Patrik Persson och Shirwan Ghalam. Så heter tränarduon som ska leda IK Kongahälla i division 2 nästa år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden