Kungälvs-Posten

Innebandy Varla–Kungälv 7-8 (4-3, 3-1, 0-4) Kungälv vann med 8-7 borta mot Varla

-

Det blev dramatiskt när Kungälv vann mot Varla i division 1 västra Götaland herr i innebandy på torsdagen. Laget vann med 8-7 (3-4, 1-3, 4-0) borta i Kungsbacka Sporthall.

Sebastian Dahlbom slog till med bara sju sekunder kvar av matchen och blev matchhjält­e med sitt 8-7-mål.

– Känns som vi hittat rätt i gruppen, har kul och tror på varandra. Ett bevis på det ikväll i en match där vi inte är i närheten av vår normala kapacitet i två perioder men ändå går samman och vänder i sista med vinstmålet 19:53, där Varla borde avgjort tidigare. Förstår deras tunga huvuden efter matchen. Brunzell magisk hos oss, tyckte Kungälvs tränare Thomas Hammar Andersson, efter matchen.

I första perioden var det Varla som var starkast. Laget vann perioden med 4-3.

Varla var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 3-1 och ställninge­n efter två perioder var 7-4.

Kungälv vände på dock matchen när laget gjorde fyra raka mål och gick från 7-4 till 7-8 i tredje perioden. Det sista målet kom med 7 sekunder kvar av matchen.

Kungälvs Sebastian Brunzell stod för fem poäng, varav fyra mål, Erik Andreasson gjorde två mål och två assist och Sebastian Dahlbom gjorde två mål och spelade fram till två mål. Albin Jansson gjorde två mål och spelade dessutom fram till tre mål för Varla och Viktor Olofsson gjorde tre mål och totalt fyra poäng.

Varla har en oavgjord och fyra förluster och 23–32 i målskillna­d på de senaste fem matcherna, medan Kungälv har tre vinster och två förluster och 31–34 i målskillna­d. Det här var Kungälvs tredje uddamålsse­ger.

Kungälvs nya tabellposi­tion är tredje plats, medan Varla är på nionde plats.

I nästa match möter Kungälv Backadalen borta på lördag 16 december 13.00.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden