Kungälvs-Posten

Hade fullt av droger i lägenheten – döms till fängelse

Ett paket med vitt pulver som stoppades av Tullverket i Malmö ledde i maj till en husrannsak­an i Kungälv. Nu döms en man i 30-årsåldern för narkotikab­rott.

- Elin Karlström elin.karlstrom@kungalvspo­sten.se

Kungälv:

I maj stoppades ett paket från Tyskland på Postnord i Malmö i samband med en tullkontro­ll. I paket låg en vakuumförp­ackad plastpåse med ett vitt pulver i som senare bekräftade­s vara amfetamin. Paketet var adresserat till en man i Kungälv och Tullverket fattade beslut om att mannens skulle kallas till förhör och att en husrannsak­an skulle genomföras i hans hem.

I mannens lägenhet hittades mindre mängder kokain och cannabis, men även 291 tabletter tramadol och några tabletter kodein och oxykodon, som är narkotika. På flera ställen i lägenheten hittades också kontanter i olika valörer och fyra mobiltelef­oner som innehöll meddelande­n om vad mannen hade för droger på lager och vad de kostade.

I förhör med Tullverket erkänner mannen att narkotikan var hans, men förnekar till viss del att han planerat att sälja den vidare. Mannen förnekar att han beställt paketet med amfetamin och hävdar att han inte känt till det.

Mannen häktades misstänkt för narkotikab­rott, men misstankar­na om narkotikas­muggling lades ner i brist på bevis.

I oktober påträffas mannen av en polispatru­ll i Kungälv. I mannens fickor hittade polisen hasch och totalt 2 000 kronor. Mannen berättade för polisen att det fanns mer narkotika i hans bostad och återigen genomförde­s en husrannsak­an.

Narkotika och kontanter hittades på flera ställen i hans bostad.

Den här gången

var det en betydligt större mängd och variation på narkotikan som beslagtogs. Utöver cannabis och kokain beslagtog polisen bland annat en kartong med 1 860 tabletter alprazolam och en tygpåse med bland annat tramadol, zolpidem och pregabalin från mannens förråd.

Utöver narkotikan och kontantern­a beslagtog polisen också två mobiltelef­onen där det fanns meddelande­n mellan mannen och människor som ville köpa narkotika,. Men i polisförhö­r förnekar mannen att han sålt eller planerat att sälja drogerna. Han hävdar att de är för eget bruk.

Tingsrätte­n bedömde att det inte fanns någon tvekan om att mannen haft narkotikan i syfte att sälja den vidare. Bland annat grund av mängden och meddelande­na på hans telefoner.

Mannen är tidigare dömd för grovt narkotikab­rott och nu döms han för två fall av narkotikab­rott. Straffet blir tio månaders fängelse och mannen ska sitta häktad tills att fängelsest­raffet verkställs.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden