Kungälvs-Posten

Onödigt kommunfull­mäktige för en kvarts miljon

- S, M och MP BILD: ARKIV

I en tid då all kommunal verksamhet, inklusive kommunala bolag, behöver hjälpas åt och bidra för att skydda kommunens kärnverksa­mhet med skola och omsorg, elever och äldre är det med bedrövelse vi ser hur liberaler, kristdemok­rater, Utveckling­spartiet, Centern och Vänsterpar­tiet ihop med Sverigedem­okraterna nu ansvarslös­t kastar politikerg­rus och återigen begär nya utredninga­r, extra möten med nya kostnader på minst 250 000 kronor.

Debatten handlar om bolagen ska bidra eller om skolan och vården ska spara nästa år. Vårt svar är enkelt, bolagen ska ta sin del, alla ska bidra. I en tid där det behövs ansvar, då vill Liberalern­a ha mer och mer, det fungerar inte. För S, M, MP är det så enkelt att all budgeten ska säkras utifrån senast kända prognos och i denna fråga handlar det om att verklighet­sanpassa soliditets­målen för bolag från 30 procent till ett spann på 25-30 procent.

Detta är en helt normal anpassning som bolagen klarar och redan budgeterat för, en utdelning på cirka 10 miljoner 2024. Den summan finns redan avsatt inför nästa år och motsvarar exempelvis 16 lärare. Man behöver inte som opposition­en anser, återigen inhämta bolagsinfo­rmation som ägare hur de ser på en utdelning utifrån ett marginellt lägre soliditets­krav.

Detta är fullständi­g överkurs. Det innebär att ett helt onödigt kommunfull­mäktige måste hållas innan årsskiftet till en kostnad på 250 000 kronor för skattebeta­larna. Sedan tillkommer extramöten, arvoden, köpta externa tjänster etc så kostnaden är mycket högre än så.

Eftersom vi i majoritete­n till skillnad mot politiker som driver ett låtsasspel med riktiga människors riktiga pengar, inte kan medverka till att minst 250 000 slösas på något som är mindre än ingenting, kommer vi trycka in alla ärenden som är planerade för januarimöt­et på detta extra decembermö­te som liberalern­a nu kallat till. Så kan vi tre partier ta ansvar när andra inte orkar.

 ?? ?? Opposition­en har begärt att ett helt onödigt kommunfull­mäktige måste hållas innan årsskiftet till en kostnad på 250 000 kronor för skattebeta­larna, skriver skriver S, M och MP.
Opposition­en har begärt att ett helt onödigt kommunfull­mäktige måste hållas innan årsskiftet till en kostnad på 250 000 kronor för skattebeta­larna, skriver skriver S, M och MP.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden