Kungälvs-Posten

Extra kommunfull­mäktige var majoritete­ns beslut

- Gun-Marie Daun, KD Patrik Ryberg, SD Elisabeth Mattsson, L Ove Wiktorsson, C Laila Persson, UP Erik Andreasson, V

Svar

på insändaren Onödigt kommunfull­mäktige för en kvarts miljon från S, M och MP.

Kommunstyr­elsens ordförande med sina samarbetsp­artier i majoritet ondgör sig över att opposition­en återremitt­erar ett ärende om att i elfte timmen sänka soliditets­kraven för att få en utdelning på 12 miljoner ur våra två bolag, Bokab och Kungälvs energi. När anklagelse­rna haglar över opposition­en om att vara både ansvarslös­a och slösaktiga måste vi reagera och svara.

Detta handlar om

ett ärende som kom upp med kort varsel och saknade helt ekonomisk bedömning. Ingen ledamot i kommunfull­mäktige hade någon som helst möjlighet att förstå vilka konsekvens­er förslaget skulle få för bolagen. Då är det både ansvarsful­lt och rimligt att återremitt­era och inhämta bedömninga­r från bolagens styrelser.

Politiker behöver få tillräckli­g informatio­n för att kunna fatta rätt beslut. Vi beklagar att majoritete­n med kommunstyr­elsens ordförande i spetsen allt för ofta skickar in ärenden till både kommunfull­mäktige och kommunstyr­elsen som inte innehåller alla fakta och dessutom kommer vissa av dessa ärenden kloss an ett möte. Detta sätter det demokratis­ka arbetet ur spel.

Det är orimligt att som ledamot i kommunfull­mäktige kunna fatta beslut på undermålig­a handlingar som inte ger en rättvisand­e bild av ärendet.

Opposition­en svarar på insändaren Onödigt kommunfull­mäktige för en kvarts miljon från S, M och MP.

Som opposition är

vi väl medvetna om kommunens många framtida utmaningar både vad gäller ekonomi och annat som måste hanteras. Vi är beredda att bidra och samarbeta om förutsättn­ingar ges. När majoritete­n använder politisk retorik som att just detta ärende skulle drabba skola, vård och omsorg är det endast politisk retorik för att skjuta på opposition­en.

 ?? BILD: AKRIV ??
BILD: AKRIV

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden