Kungälvs-Posten

KP tipsar: Tre sätt att spela julklappss­pelet

-

Tärning

Sällskapet sätter sig vid ett bord eller på golvet och placerar alla paket i mitten. Sätt tidtagning på tio minuter. Slå en tärning. Slår du en etta eller sexa får du lov att ta ett paket från högen i mitten. Paketet du tar får du inte öppna. När paketen i mitten är slut får du börja ta från de andra som är med. Du får inte ta paket från någon som bara har ett. När tio minuter gått så öppnar alla sina paket. Därefter spelar man tio minuter till, men den här gången med öppna klappar men med samma tärningsre­gler. På så sätt får (nästan) alla något som man faktiskt vill ha.

Träning, grytvantar/ tumvantar och tomteluva

Sällskapet sitter vid ett bord och klapparna ligger vid ett annat. Den som är yngst i sällskapet klär på sig vantar och mössa och väljer ett paket från högen. Paketen ska vara väl inpackade, gärna flera lager papper eller annat packmateri­al. Personen med vantarna ska försöka öppna paketet, samtidigt som personen till vänster står tärningen. När personen till vänster slår en sexa är det dennes tur att klä på sig mössa och vantar, och fortsätta riva i samma paket. Den som lyckas öppna alla lager på paketet, får behålla det. Sedan börjar proceduren om med nästa paket i högen, tills alla paket är öppnade.

Paketlotte­ri

Alla julklappar läggs i en hög. Lika många lappar som paket skrivs, viks ihop och läggs i en skål. Alla deltagare får dra var sin lapp. Den som får ettan får börja välja en julklapp ur högen, sedan fortsätter tvåan och så vidare. I den här varianten får alla var sitt paket.

 ?? BILD: MARTINA HOLMBERG ??
BILD: MARTINA HOLMBERG
 ?? BILD: ANNA VON BRÖMSSEN ??
BILD: ANNA VON BRÖMSSEN

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden