Kungälvs-Posten

Höstsjukan snuvade Kungälvs HK på segern

Kungälvs HK har förtvivlat svårt att utnyttja överlägen till seger. Hemmamötet med LIF Lindesberg­s kändes som något som gick i repris.

- BILDER: LINUS OLSSON Niklas Ohlson niklas.ohlson@kungalvspo­sten.se 0303-206822

Henrik Rhåsson är lagkapten i den här upplagan av Kungälvs HK. Och han tog den uppgiften på fullt allvar under första halvlek mot LIF Lindesberg i herrallsve­nskan, ett lag KHK helst ska ha bakom sig i serien. Han visade vägen med hela handen i inledninge­n med mål ungefär varannan minut. Ändå lyckades inte Kungälvs Hk dra ifrån, kanske för att målskyttet hade slagsida till högersidan. I första halvlek noterades enbart tre målskyttar för Kungälvs HK, där Henrik Rhåsson – som attackerad­e både från höger och vänster – stannade på hela på åtta mål.

– Jag fick ett gott flow och det var en massa kontringar som jag fick av kompisarna. (Alfred) Tilly snodde tio bollar i första halvlek, så det är mycket hans förtjänst, säger Henrik Rhåsson.

Han utvecklar sitt resonemang: – Då trycker vi också på och får bra andrafaser och kontringss­pel. Vi går ifrån det lite i andra, jag vet inte om vi blir trötta eller vad det blev av det.

KHK gick till

pausvila med tvåmålsled­ning 16–14, trots att laget egentligen förde matchen.

Andra halvlek lunkade på med Kungälv steget före, men några KHK-utvisninga­r gav Lindesberg en gratischan­s att gå ikapp. Matchens lirare Fredrik Landin i Kungälvs HK-målet stod i vägen i ett skarpt kvittering­släge, men inte i nästa läge och då kom utjämninge­n, samtidigt som KHK inte lyckades offensivt. Det mesta stannade i frikast som rann ut i sanden. Kungälvssj­ukan i höst har varit att tappa ledningar i slutet. Med knappt fyra minuter kvar gick gästerna om för första gången i matchen.

– Vi har problemet att vi inte lyckas stänga matcherna. Vi har flera perioder där vi leder med fyra-fem bollar och bara ska få till det sista lilla och rycka ifrån, men vi får inte det utan då kommer tekniska fel och sådant, tycker Henrik Rhåsson.

Det är något

spelarna är lite väl medvetna om.

Han fortsätter:

– Det är klart. Förra säsongen var vi ett lag som vann de här matcherna. Det sätter väl sig i skallen, men det är bara något vi får jobba bort. Vi vet att vi vill ha en vinnarkult­ur här och då får vi skapa den själva. Det är tendenser vi haft att vi inte får samma flyt i anfallen i andra halvlek. Det är saker vi får titta på och jobba bort.

Lindesberg ledde med

uddamålet fram till sista sekunden. Då klev Iker Ferara och drog in sin tredje straff till 27–27, i samma sekund gick signalen. Iker spelade inte mycket, men var kylig och 100-procentig på straffarna. Han är också en av många unga spelare som finns med på plan och på bänken.

– Vi har jättemånga födda -03, -04, -05, som är superdukti­ga och bara ska matchas in i truppen. De gör det jättebra på träningarn­a varje vecka, kul att de får chansen.

Fredrik Simonsson jublar.

Det är något att satsa på i framtiden?

– Jag hoppas det. Vi har en plan och bygger och jobbar för den varje vecka.

Noterbart att pålitliga

skyttar som Hannes Rybo och William Hermansson inte fick till någon fullträff den här kvällen.

– Ibland har man sin match, ibland inte. Det är så det är. Vi försöker jobba in alla om man märker att de inte har dagen, säger Henrik Rhåsson.

Nu gå KHK på en kort ledighet över helgen innan laget tar sig han en serieledar­e nästa vecka.

– OV Helsingbor­g borta! Där tar vi underdogsk­apet.

 ?? ?? Henrik Rhåsson under sin stekheta första halvlek.
Henrik Rhåsson under sin stekheta första halvlek.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden