Kungälvs-Posten

Mia – en mäktig skyttedrot­tning

- Niklas Ohlson niklas.ohlson@kungalvspo­sten.se 0303-206822

Skyttedrot­tningen Mia Lagumdzija i Kungälvs handbollsk­lubb är rankad som 47 på KP:s lista över de mäktigaste personerna som bor och/eller verkar i kommunen. Hon är också den enda idrottspro­filen på listan som är enbart spelare.

– Vilken ära, säger Mia Lagumdzija, när hon nås av beskedet om att hon är med på listan.

Känner du dig mäktig?

– Nej, inte direkt, men man kanske har satt sina spår. Kul!

Hur ser du på KHK:s handbollss­ituation?

– Det finns ingen som inte ser att det har varit tufft. Så har det varit i gruppen också och vi jobbar dagligen med att komma ur det med att sätta små mål i taget. I helgen (29–29 borta mot Skara HF) skulle vi vinna, men fick bara en poäng. Vi får vara glada för det lilla, vi vet hur mycket varje poäng kommer att betyda. Den senaste månaden har vi tagit steg framåt både som grupp och resultatmä­ssigt.

Nu kommer topplaget Sävehof till Mimershall­en. Kan din maktpositi­on skaka om motståndet?

– Kanske det. Det blir en tuff match, men vi vann mot Skuru (serieledar­e) borta och det visar att vi kan vinna mot vem som helst.

Hur ska ni rubba Sävehof?

– Vi får lägga in ytterligar­e en växel. Det går inte att ha för mycket tekniska fel, då blir man straffad direkt. Kan vi hålla nere dem, kan vi klara av att vinna.

Och tekniska fel kommer oftare just mot bra lag?

– Så blir det när man försöker hålla deras tempo. Då kommer det mycket tekniska fel. Vårt huvudsakli­ga mål blir att hålla nere dem. Då ger vi dem en match, säger Mia Lagumdizij­a.

Kungälvs HK möter Sävehof på lördag 27 januari med matchstart klockan 15.00.

 ?? BILD: MICHAEL ERICHSEN ?? IK Sävehof – Kungälvs HK, handbollsl­igan, handboll, Partille arena Mia Lagumdzija letar läge.
BILD: MICHAEL ERICHSEN IK Sävehof – Kungälvs HK, handbollsl­igan, handboll, Partille arena Mia Lagumdzija letar läge.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden