Kungälvs-Posten

Två män åtalas för rån i Fontin – trängde sig in i lägenhet

- Catrin Hansson

Kungälv: En kvinna hotades och en man misshandla­des när två män trängde sig in i en lägenhet i Fontin en morgon i november förra året. Två män åtalas för rån och för andra brott i Kungälv. – Det har framkommit olika uppgifter angående motiv, men det är inget som är utrett och då vill jag inte kommentera det, säger åklagare Sofia Lundgren.

Det var vid 9-tiden en söndagsmor­gonen i slutet av november som två män tvingade sig in i en lägenhet i Fontin. Kungälvs-Posten har tidigare berättat att polis snabbt var på plats och att de två männen greps i trapphuset.

– De har kommit och knackat på och sedan trängt sig in i bostaden, och gått in i sovrummet där mannen låg och sov och det är där våldet skett med slag och sparkar, säger Sofia Lundgren.

Kvinnan som öppnade

dörren tvingades undan från dörren då en av männen viftade med ett slanglikna­de föremål. Hon lyckades sedan lämna lägenheten och larma polis, som var på plats efter mellan fem och tio minuter.

Hotades kvinnan av männen?

– Jag påstår att det är ett hot i sig att bara visa upp det slanglikna­nde föremålet, som var ett cykellås. Sedan har hon bevittnat våldet mot sin sambo, säger Sofia Lundgren, som också menar att våldet mot mannen var kraftigt och omfattande.

Känner de misstänkta männen och mannen och kvinnan i lägenheten varandra?

– De verkar som att den manliga målsägaren och en av männen har kännedom om varandra sedan tidigare.

Männen påträffade­s i

trapphuset med stöldgods från lägenheten. Männen, som båda är i 35-årsåldern, sitter häktade sedan november och i början av förra veckan hölls huvudförha­ndlingen i Göteborgs tingsrätt.

Männen är hemmahöran­de i Kungälv respektive i en närliggand­e kommun, och båda förnekar brott.

Sofia Lundgren berättar att den ene mannen nekar till att alls ha varit inne i lägenheten i Fontin, medan mannen från Kungälv medger att han var där.

– Han menar att det är han som utsatts för våld. Att det uppstått en dispyt med mannen i sovrummet och att det var nödvärn, säger hon.

Mannen från Kungälv

åtalas också för försök till inbrottsst­öld fyra dagar innan händelsen i Fontin. I det fallet handlar det om en kvinna på en adress i centrala Kungälv, som var hemma när två för henne okända män ryckte i dörrhandta­get och bröt i ett fönster till lägenheten sent på kvällen. Kvinnan filmade och där syns en person som identifier­ats som mannen från Kungälv.

– Han har ingen aning om att ha varit på platsen. Han menar att personen på filmen var lik honom, men att han inte kan säga att det var han, säger Sofia Lundgren.

Åtalet omfattar också ett narkotikab­rott för mannen från Kungälv och ett ringa narkotikab­rott för den andre mannen.

Tingsrätte­n beslutade också att de båda åtalade männen ska bli kvar i häktet fram till att dom meddelas om ett par veckor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden