Kungälvs-Posten

Chefens beteende är brottsligt – så kan ni få hjälp!

- Carl-Gunnar Hillefors

Svar på insändaren

Hur mycket ska jag som anställd behöva ta från min chef?

Det sätt Er chef behandlar Er på är brottsligt då man som chef inte någonsin får någon påstå att man inte är värd något, det kallas trakasseri­er och om chefsperso­nen anser att edra åsikter inte behöver beaktas, då är han/hon en direkt olämplig arbetsle- dare och chef. Men denne chef har också en eller flera chefer högre upp i hierarkien! Börjar det osa katt eller komma klagomål till chefens chef så kanske den besvärlige chefen blir uppkallad … med allvarliga frågor som följd!

Kommunal är inte pigga på att i kommunal verksamhet börja röra om i ”byket” – de är fega så där

Om chefsperso­nen anser att edra åsikter inte behöver beaktas, då är han/hon en direkt olämplig arbetsleda­re och chef, skriver Carl-Gunnar Hillefors.

finns ingen hjälp att få! Tyvärr! Däremot kan man göra en anmälan till Arbetsmilj­överket (AMV) och be dem utreda eventuell skadlig arbetsmilj­ö med anledning av chefsituat­ionen. AMV kommer att utreda saken om tillräckli­gt många skriver under anmälan, eventuellt biträdd av något regionalt skyddsombu­d med lite pondus och djävlar anamma!

Bara att AMV

får in anmälninga­r (enskilt eller individuel­lt) bör få tjänstemän­nen, så kallade arbetsmilj­öinspektör­er, att börja intressera sig för er personals objektiva synpunkter! Men var enbart saklig! Lögner kan de se igenom direkt!

Anteckna så fort er chef yttrar sig och var flera som antecknar dag, tid och plats under några veckor. Visa edra anteckning­ar för regionalt skyddsombu­det och Arbetsmilj­överkets inspektör, gärna flera utskrifter om er chefs beteende mot er!

Er chef kommer att finna sig i omplacerin­g tills frågan är slutligt avgjord! Rakhet – sanning och konsekvens!

Exakt vad chefen hävde ur sig! Fråga om hen menar vad hen sagt/säger! LO och TCO rättsskydd kan bistå med mer råd och tips!

 ?? BILD: ALEXANDER LARSSON VIERTH/TT ??
BILD: ALEXANDER LARSSON VIERTH/TT

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden