Kungälvs-Posten

Reste sig efter stjärnsmäl­len – tillbaka i serieledni­ng

IFK Kungälv tog revansch på sig själva efter den riktigt bedrövliga insatsen mot Borlänge. Det blev en stabil 8–2-seger hemma mot TB Västerås.

- Niklas Ohlson niklas.ohlson@kungalvspo­sten.se 0303-206822

På lördagen svarade Borlänge för en av de större skrällarna i bandyallsv­enskan den här säsongen när de nedflyttni­ngshotade masarna fullkomlig­t körde över serieledar­en IFK Kungälv i Ruddalens ishall. Matchen slutade 1–6 och det var IFK:s första förlust någonsin i Ruddalen.

Var det guldfrossa på upploppet för IFK Kungälv? Skulle nerverna spela ett spratt och serieledni­ngen glida ur händerna?

– Det är idrott och ibland råkar man ut för sådana förluster, där allt har fungerat tidigare nu blir till att ingenting fungerar. Vi hade dåligt försvar och ingen effekt på anfallsspe­let. Vi hade 17 hörnor och gjorde inte ett enda hörnmål, konstatera­r IFK-tränaren Anders Uhlin.

Och söndagens motstånd kom också från tabellens nedre del, TB Västerås, eller Tillberga som laget brukar kallas. TB Västerås började bäst och fick hål på Axel Garstam – säsongsdeb­ut i

Lukas Persson jublar. Det blev tre mål mot Tillberga.

IFK-målet – efter bara sex minuter.

IFK Kungälv svarade

snabbt när Lukas Persson drog in en straff i 13:e minuten. Sedan kom IFK i gång och gick fram till 5¬–1 i paus. Det stod sig långt in i andra halvlek, innan ett decimerat Tillberga reducerade med kvarten kvar av ordinarie tid. IFK kom tillbaka med tre mål till innan allt var över, varav två hörnmål av Viktor Uhlin och

Gustav Olsson, även han gjorde sin första allsvenska­n match för säsongen. Det blev stabila 8–2 till slut, men det var bud på mer efter flera frilägen för IFK, men där inte ens pålitliga målskyttar som Lukas Persson och Robin Karlsson lyckades lirka in bollen.

– Det är

mycket roligare att vinna än att förlora. Det är klart vi inte är nöjda med prestation­en i lördags, alla var jättebesvi­kna, spelare och ledare. Samtidigt är det starkt att komma tillbaka dagen efter en sådan match. Nu var Putte Sunnanängs med igen (saknades mot Borlänge) och han är vår ledare. Axel Garstam var stabil i kassen och gjorde viktiga räddningar vid 0–1 och 1–1. Vi har jobbat hårt för att vända det, jättekul för killarnas skull att kunna vända och vi är med i matchen igen i allra högsta grad, tycker Anders Uhlin.

IFK Kungälv behåller serieledni­ngen på samma poäng som tvåan Åby/Tjureda, men med bättre målskillna­d. Nässjö, Ljusdal och Boltic jagar strax bakom, så det här lär bli ett drama fram till sista omgången. På fredag är det Jontefonds­matchen mot Nässjö på Skarpe nord.

?? BILD: LINUS OLSSON ?? Anders Uhlin i time out-snack. Det fanns en del att prata om efter 1–6 mot Borlänge. IFK Kungälv reste sig sedan och tog med viktigt 8–2-seger mot Tillberga.
BILD: LINUS OLSSON Anders Uhlin i time out-snack. Det fanns en del att prata om efter 1–6 mot Borlänge. IFK Kungälv reste sig sedan och tog med viktigt 8–2-seger mot Tillberga.
 ?? BILD: LINUS OLSSON ??
BILD: LINUS OLSSON