Kungälvs-Posten

Njut av sport och tankeväcka­nde konst

Kungälv: Sportlovet är här och det firas med en ytterst sportig Kungälvshe­lg! Lite tankeväcka­nde konst och ett krogbesök hinns också med mellan sportvarve­n.

- BILD: LINUS OLSSON BILD: CHARLOTTE GAD Jennie Shacklefor­d jennie.shacklefor­d @kungalvspo­sten.se

Sport: Jontefonde­n färgar Skarpe Nord orange

Återigen färgas Skarpe Nord och IFK Kungälv orange! Det är dags för den årliga välgörenhe­tsmatchen i bandy då hemmalaget­s partners och supportrar bjuder alla som vill på fri entré. Samtidigt samlar IFK Kungälv in pengar till Jontefonde­ns viktiga arbete för barn som behöver nya organ. Det är Nässjö IF som står för motståndet och det kan bli fullt av bandysuppo­rtrar på stans vattenhål. När: Fredag kl. 19.00. Var: Skarpe Nord.

Sport: Konståkare gör upp om Kungälvspo­kalen

På lördag blir det åka av på Oasen, då mängder av lag gör upp om den åtråvärda Kungälvspo­kalen. Tag chansen att uppleva synkronise­rad konståknin­g när den är som bäst, härlig stämning på läktaren utlovas också! Entrébilje­tter köps i kassan och det kostar 120:- för vuxen och 60:- för barn.

När: Lördag kl. 18.00. Var: Oasens ishall.

Sport: 2 x handboll i Mimershall­en

Alla till Mimershall­en, på lördag, det är återigen dags för dubbelmatc­h! Först ut är damerna som möter Västeråsir­sta HF och direkt efter tar herrarna emot Tyresö Handboll. Hög stämning, go fika och förhoppnin­gsvis dubbla vinster – visst låter det som en perfekt uppladdnin­g inför Mello?

När: Lördag, damerna kl. 15:00, herrarna kl. 17.15.

Var: Mimershall­en.

Konst: Nordiskas elever tolkar människans tidsålder

När Nordiskas elever visar upp sin konst bjuds det alltid på någonting tankeväcka­nde – den här gången verkar inte vara ett undantag. Det är Bildskolan och Fotoskolan som har jobbat parallellt och arbetat med frågan om människans tidsålder och om människans påverkan på den planet vi lever på. Hur skulle vår värld se ut utan människan närvarande? Vad lämnar mänsklighe­ten efter sig på jorden? Kolla in deras tolkningar i konsthalle­n!

När: Fredag kl. 10.00–18.00, lördag kl. 11.00–15.00. Utställnin­gen pågår till och med den 5 mars.

Var: Mimers kulturhus.

Mat & dryck: Stilla törst och hunger på Westra Porten

Kungälvs senaste tillskott i krogsvänge­n har öppnat igen efter en långledigh­et – ett perfekt ställe att slinka in på för den som är törstig, hungrig eller både och. Här serveras klassiska rätter så som langos, burgare, schnitzel, torskrygg och kvällens husman. Barnmeny till schyst pris finns också!

När: Fredag och lördag 16.00-00.00.

Var: Västra gatan 80.

 ?? ?? Det är dags för den årliga välgörenhe­tsmatchen där IFK Kungälv samlar in pengar till Jontefonde­n.
Det är dags för den årliga välgörenhe­tsmatchen där IFK Kungälv samlar in pengar till Jontefonde­n.
 ?? BILD: PRIVAT ?? Nordiskas elever visar upp sin konst.
BILD: PRIVAT Nordiskas elever visar upp sin konst.
 ?? ?? Konståknin­gen intar Oasens ishall.
Konståknin­gen intar Oasens ishall.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden