Kungälvs-Posten

Tillskott i second hand-stråket på Västra gatan

Kungälv: Hjälpidag-ägarna öppnar sin andra butik den 24 februari, den här gången bland de andra second hand-butikerna i centrala Kungälv. – Vi vill vara med och ge gatan lite mer liv, säger Ramiela Larsen, en av butiksägar­na.

-

Västra gatan är inte vad den en gång var, men på senare tid har den börjat få en ny inriktning. Fler och fler second hand-butiker har slagit upp sina portar längs med gatan, och näst på tur i butiksboom­en står Ramiela Larsen och Kim Tapper. Deras second hand-butik Hjälpidag i Rollsbo kommer snart göras sällskap av Butik Västra gatan 66, som ligger på adressen med samma namn. Deras butik kommer att bli den femte second hand-butiken på gatan.

– Den nya butiken kommer ha en hel del likheter med den i Rollsbo, säger Ramiela. Det som utmärker den från den nuvarande butiken är att den kommer ha mer inriktning på kläder och smycken. Den kommer att vara i ett mindre format men vi kommer ha öppet fler dagar i veckan än på Hjälpidag.

Det var för ungefär tio år sedan som Kim och Ramiela startade sitt företag Hjälpidag. Företagsko­nceptet gick ut på att hjälpa folk med att tömma dödsbon, städa, flytta och liknande. När de insåg hur många vackra saker som fanns hos folk blev inriktning­en mer på att tömma dödsbon och plocka det bästa därifrån. Dels för att skänka till välgörenhe­t, dels för att starta en second hand-verksamhet.

Vad som startade

i deras gamla lada i Norrmanneb­o kom att bli en butik på två våningar i Rollsbo. En butik som Kim nu kommer ha huvudansva­ret för, medan Ramielas fokus blir den nya butiken på Västra gatan.

Att det kommer fler och fler second hand- och antikvitet­sbutiker till Västra gatan ser de som något positivt.

– Vi tycker båda om Västra gatan. Det är en mysig gammal gata och vi tycker det är synd att det står tomt,

 ?? BILD: TOVE ELIASSON ?? Kim Tapper och Ramiela Larsen, här i sin second hand-butik Hjälpidag i Rollsbo. Nu ska de öppna en till butik på Västra gatan.
BILD: TOVE ELIASSON Kim Tapper och Ramiela Larsen, här i sin second hand-butik Hjälpidag i Rollsbo. Nu ska de öppna en till butik på Västra gatan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden