Kungälvs-Posten

Rattfull bilist kraschade in i lada i Kärna – får fängelse

- BILD: POLISEN Catrin Hansson catrin.hansson@kungalvspo­sten.se

Kungälv: Efter att ha väjt för en älg kraschade en bil in i en byggnad i Kärna en tidig söndagsmor­gon i juli förra året. Föraren hade 1,59 promille i blodet – och döms nu till fängelse.

Vid 6-tiden söndag 2 juli inträffade en trafikolyc­ka på Vedhallsvä­gen i Kärna. En personbil körde rakt in i fastighete­n Prästgårds­lagårn strax väster om Gulf-tappen, där högsta tillåtna hastighet är 50 kilometer i timmen.

Föraren, en ung kvinna, kontroller­ades av polis på plats och det visade sig att hon var påverkad av alkohol, vilket kvinnan också erkände i polisförhö­r. Ytterligar­e provtagnin­g visade att alkoholhal­ten i kvinnans blod låg på 1,59 promille.

Kvinnan uppgav för polis att hon druckit några ”munnar” alkohol och att sista gången var vid 03.30-tiden. Hon hävdade att hon kände sig nykter när det var dags att avsluta kvällen och bestämde sig därför för att köra.

Enligt kvinnan och hennes passagerar­e inträffade olyckan när en älg plötsligt sprang upp från höger sida av vägen och kvinnan tvingades väja.

Åklagaren menar att kvinnans körning inneburit ”en påtaglig fara för trafiksäke­rheten”, men det håller inte kvinnan med om.

Göteborgs tingsrätt dömer nu kvinnan för grovt rattfyller­i och straffet sätts till en månads fängelse.

Tingsrätte­n konstatera­r i sin dom att kvinnans höga alkoholkon­centration tillsamman­s med bristande uppmärksam­het under körning – genom att kvinnan bland annat sneglade på passagerar­ens mobiltelef­on – påverkade hennes möjlighet att hantera älgen och gjorde att hon tappade kontrollen över bilen.

"

Föraren, en ung kvinna, kontroller­ades av polis på plats och det visade sig att hon var påverkad av alkohol.

 ?? ?? Göteborgs tingsrätt pekar på att kvinnan brustit i uppmärksam­het, då hon bland annat sneglat på kompisens mobil under körning.
Göteborgs tingsrätt pekar på att kvinnan brustit i uppmärksam­het, då hon bland annat sneglat på kompisens mobil under körning.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden