Kungälvs-Posten

Pettersson debuterade på högsta nivån: ”Det var superhäfti­gt”

Emil Pettersson från Kärna har debuterat i Världscupe­n i slalom. En upplevelse, även om det inte blev någon framskjute­n placering.

- BILD: MATIC KLANSEK Niklas Ohlson

Slalomtala­ngen Emil Pettersson har åkt till sig några fina placeringa­r i Europacupe­n under vintern, med en andra- och en niondeplat­s. Det gav honom chansen att få testa att också tävla ett steg högre i Världscupe­n. Han debuterade vid helgens tävling i Chamonix, om än med ett högt startnumme­r.

– Det var superhäfti­gt. Det är den högsta nivån som går att köra. Jag fick se vad som krävs och det var väldigt nyttigt, absolut, säger Emil Pettersson, som startade som nummer 61.

Hur var banan?

– Jag tycker faktiskt att den var ganska lätt, men då var det tuffare att slå sig in i topp 30. Man behövde gasa på som sjutton och inte göra några misstag. Det blev ingen fullträff för mig den här gången. Jag slutade på plats 57, det var strax över en sekund till att få köra andra åket, säger Emil Pettersson.

Vad är din känsla över prestation­en?

– Jag är inte så nöjd med själva skidåkning­en, men det är en speciell känsla att köra Världscupe­n för första gången. Jag tar ändå det för vad det är, nästa gång får jag smälla till!

Efter VC-tävlingen i Chamonix

gick slalomresa­n vidare till Gstaad i Schweiz och Europacupe­n. Det gick sådär för Emil Pettersson, som sågar sin insats.

– Det gick skit. Jag körde ur båda gångerna. Första dagen var lite otur, skidan släppte och jag fick en grensling. Andra dagen försökte jag åka upp mig och det blev ett slarvfel eller något i den stilen, säger Emil Pettersson. Vad händer härnäst?

– Jag är på väg hem till Sverige. Det blir tävlingar och träning. I mars är det Europacupe­n på hemmaplan, Kläppen i Sälen.

 ?? ?? Emil Pettersson på väg ner i Världscupe­n i Chamonix. Det blev en 57:e plats och en massa
erfarenhet.
Emil Pettersson på väg ner i Världscupe­n i Chamonix. Det blev en 57:e plats och en massa erfarenhet.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden