Kungälvs-Posten

Evita håller stilen men bjuder inga överraskni­ngar

- Redaktione­n BILDER: REDAKTIONE­N

Kungälv: När man vill ha lunch med mycket energi utan konstighet­er passar pizza och hamburgare bra. På Evita får vi rejält med mat för en billig peng och håller oss mätta resten av dagen.

Evita vid Vita Fläcken är numera i det närmaste en klassisk Kungälvspi­zzeria. Är man sugen på pizza eller hamburgare utan krångel och konstighet­er ligger Evita bra till.

Vi ger oss dit en småmulen och kall vinterdag, det är ingen trängsel i lokalen. Mysfaktorn är väl egentligen lika med noll, några få tavlor på de gråmålade väggarna och inga dukar på borden, men det är fräscht och rent överallt och vi slår oss ner i ena änden av ett långbord.

Lunchmenyn innehåller bland annat pizza, hamburgare, sallader och kebabrulle och efter lite funderande väljer vi en pizza Tomaso, med skinka, färsk paprika och lök och en hamburgare med pommes. Därmed är det dags för pizzasalla­d som man tar själv vid disken.

Vitkålssal­laden smakar som pizzasalla­d brukar, och medan vi tuggar jobbar den trevlige kocken med vår mat. Den blir klar efter förväntad tid - snarare tio minuter än en kvart.

Pizza Tomaso är god, både fyllning och deg smakar som förväntat – inga överraskni­ngar här, varken åt ena eller andra hållet, och allt utom några kanter går lätt ner i en hungrig lucnhkolla­rmage.

Hamburgare­n på 150 gram är stor och smakar gott. Mycket av smaken bygger på att det är en god dressing, och det är det i det här fallet. Brödet är fint och fräscht. Man kan bara inte komma undan slutsatsen att rätten är väldigt standardmä­ssig, det är inget som sticker ut. I själva burgaren finns det lite sallad, tomat och gurka, men i övrigt blir det torrt på tallriken med bara en stor hög pommes frites utan grönsaker eller dressing.

En pålitlig lunch utan överraskni­ngar med andra ord, på Evita vet man vad man får och i lunchprise­t ingår en burk dricka och kaffe efter maten för 109 kronor. Det är absolut prisvärt.

 ?? ?? Pizzeria Evita på Vita Fläcken.
Pizzeria Evita på Vita Fläcken.
 ?? ?? Pizza Tomaso, med skinka, lök och färsk paprika.
Pizza Tomaso, med skinka, lök och färsk paprika.
 ?? ?? Hamburgare med pommes.
Hamburgare med pommes.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden