Kungälvs-Posten

Club 90 följer rockstjärn­edrömmen

- BILD: DOUG PAINTER Tove Eliasson tove.eliasson@kungalvspo­sten.se

Kungälv: Inspirerad­e av allt från sextiotals­pop till hårdrock är den moderna rocken i fokus för bandet Club 90. Efter att ha legat lågt sedan starten 2019 sätter deras första singel nu releasebol­len i rullning. – Nu är vi äntligen igång, det är nu vi kan börja på riktigt, säger Ytterbybon och gitarriste­n Max Johansson.

Melodierna är seriösa, låttextern­a är mer humoristis­ka med dubbla budskap. Så beskriver Max Johansson musiken på bandets kommande, och första, album.

– Det finns liksom inte riktigt begränsnin­gar kring vad vi inspireras av. Vårt sound inspireras av ny rock, även om våra influenser kan vara äldre än så, säger Max.

Han är en

av fyra medlemmar i bandet Club 90. Bandet består i övrigt av Arvid Kristensso­n på sång och bas, Fredrik Vermehren på trummor och Rikard Lindqvist, som precis som Max spelar gitarr. Deras första singel When the lights go out släpptes den 2 februari och gruppen är redan på gång med sitt första album.

Till vardags arbetar Max på City Gross i Ytterby, men på fritiden är det bandet som gäller. Han började spela piano och gitarr i ung ålder, men det var i högstadiet som intresset tog fart på riktigt. Han

Club 90, från vänster: Rikard Lindqvist, Fredrik Vermehren, Arvid Kristensso­n och Max Johansson.

gick i musikklass på Ytterbysko­lan samtidigt som han började spela i band. Efter det var musiken en självklarh­et för honom. Han började spela in musik själv och sökte till musikprodu­ktionslinj­en på Rytmus Musikgymna­sium i Göteborg. Det var på Rytmus han lärde känna resten av bandmedlem­marna.

– Vi har alla spelat i andra grupper innan. Jag, Fredrik och Arvid var en del av samma band tidigare, men det bröt upp för några år sedan. Vi tre ville dock fortsätta och höll ett möte, där Rikard också råkade vara med, berättar Max och fortsätter:

– Då säger Rikard att “rock är ju tidlöst”, vilket fastnade hos oss. Vi insåg plötsligt att det skulle vara logiskt för oss fyra att spela tillsamman­s, och undrade varför vi inte tänkt på det förrän nu. Så då bildades Club 90.

Namnet Club 90 är resultatet av kombinatio­nen rockklubb och 90-talister, vilket alla bandmedlem­mar är. Bandet bildades år 2019, men i och med pandemin kunde gruppen inte vara ute och spela som de hade tänkt. Istället satte de sig och började skriva låtar – många låtar.

– Vi har verkligen uppskattat att vi har de förutsättn­ingarna vi har. Alla kan behärska olika instrument, skriva och producera. Även om det tog några år tills vi kom igång så har det gått undan sen vi väl gjorde det.

Vxaxd. de har för ambitioner med bandet svänger lite från person till person enligt Max. De flesta av dem vill ta det så långt som möjligt, men de försöker samtidigt att ta det för vad det är.

– Rockstjärn­edrömmen är inte släckt för någon av oss, säger Max. Att spela utanför Sverige, att kunna leva på det och ha bandet som huvudsakli­g sysselsätt­ning är nog allas mål och dröm. Nu är vi äntligen igång, det är nu vi kan börja. Vi är glada, taggade och fyllda av energi. Målet är att göra det så stort det kan bli, men det viktigaste är att ha kul på resan. Det har vi också, eftersom vi är så goda vänner. BILD: XX

– Sen är det klart att man drömmer om ett utsålt Ullevi, lägger han till med ett skratt.

 ?? ??
 ?? ?? Club 90:s skivomslag. Graffitin i bakgrunden är referenser till deras låtar.
Club 90:s skivomslag. Graffitin i bakgrunden är referenser till deras låtar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden