Kungälvs-Posten

Jobbade på lovet – med att planera nästa lov

- Benedikta Cavallin benedikta.cavallin@kungalvspo­sten.se

Kungälv: Aylin och Viktoria fick två av kommunens eftertrakt­ade feriejobb. Under februarilo­vet planerade de påskens aktivitete­r på Västra gatan. – Jag har lärt mig jättemycke­t, säger Viktoria Marinkovic som till vardags går i nian på Thorildsko­lan.

När Aylin och Viktoria träffar KP har de bara jobbat i lite drygt tre dagar, men att döma av vad de hunnit med under sin knappa arbetsveck­a låter det som om de har hållit på i månader. Uppdraget var att planera påskaktivi­teter för barn och familjer på Västra gatan. Utöver att hitta på vad som ska hända under fyra dagar har de tagit fram en affisch som de kopierat upp och spridit. De har pratat med företag på gatan om samarbete, de har sökt tillstånd hos polisen, skapat girlanger och mailat stans alla förskolere­ktorer.

– Vi hoppas förstås att alla förskoleba­rn kommer hit och deltar i aktivitete­rna, säger Aylin Altun, som annars går i ettan på Mimers hus.

Aylin och Viktoria tycker att feriejobbe­t

Viktoria Marinkovic och Aylin Altun feriejobba­de under februarilo­vet. Uppdraget var att planera aktivitete­r på Västra gatan under påsken.

på kommunen är både roligt och lärorikt.

– Jag har lärt mig jättemycke­t om hur det funkar med regler och tillstånd och hur man gör för att påverka, berättar Viktoria.

– Det är bra att kommunen ger oss den här möjlighete­n, säger Aylin. Att jobba är utveckland­e och det förbättrar cv:t.

Dessutom ger det förstås pengar att jobba vilket är viktigt eftersom det inte kommer något studiebidr­ag under sommarlove­t. Både Aylin och Viktoria kommer även att söka sommarjobb.

– Badet verkar kul, funderar Viktoria och Aylin instämmer.

– Fast jag kommer nog att söka flera, säger hon. Både kommunala jobb och andra.

 ?? BILD: BENEDIKTA CAVALLIN ??
BILD: BENEDIKTA CAVALLIN

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden