Kungälvs-Posten

Kungälvstr­io tog SM-medaljer i kyokushin karate

Ellen Dahlberg fick revansch på kompisen Saga Berggren i Kungälv kyokushin karate och vann guldet i SM. Totalt blev det tre medaljer för Kungälv.

- Niklas Ohlson niklas.ohlson@kungalvspo­sten.se 0303-206822 BILD: PRIVAT

Ellen Dahlberg och Saga Berggren har mötts flera gånger, både på träning och på match. De senaste gångerna i Okawa cup och Nordic cup har Saga stått som segrare. I SM i klassen flickor 14-15 år +60 kilo var Ellen Dahlberg vassast. Det var inget hon hade räknat med när hon åkte upp till Gävle och mästerskap­et.

– Jag hade knappt tänkt vara med. Jag har precis varit sjuk. Och så gick det så bra. Jag blev väldigt glad, säger Ellen Dahlberg, helt klart nöjd med att vinna ”Kungälvs-derbyt” mot sin klubbkamra­t.

– Ja, det var kul. Fast vi utvecklas tillsamman­s, ibland går det bättre för den ena, ibland den andra. Och vi är kompisar utanför karaten också, förklarar Ellen och menar att det inte är några hard feelings, oavsett vem som vinner.

Marstrands­bon Bernhard Souter vann guld i 16-17 årsklassen.

Ellen gjorde överhuvudt­aget

ett genomgåend­e bra SM, från start till final.

– Jag vann alla matcher på full ippon (poäng). Det hann jag få ihop på under 50 sekunder i varje match. Det var skönt, säger hon om sin prestation.

Ellen avgjorde finalen mot Saga på ett sätt som inte bara överraskad­e motståndar­en, utan även henne själv.

– Jag fick alla mina poäng när jag gjorde jodanspark­ar. Jag gjorde det i den sista finalmatch­en och det har jag knappt ens testat på träning. Den är svår och jag har aldrig lärt mig den. Men jag tänkte att Saga känner mig så bra och hur jag kör, så jag behövde testa något nytt, förklarar hon.

Utöver Ellen Dahlbergs guld och Saga Berggrens silver tog klubbkompi­sen Dea Kumnova silver i den ett år äldre 16-17-årsklassen, -65 kilo. Totalt deltog ett drygt 60-tal fighters från hela landet i åldrarna från 14-15 år och upp till vuxna i fullkontak­tskarate.

Trion kommer att

fortsätta träna intensivt. Senare i vår drar tjejerna i väg till Polen för en internatio­nell tävling där flera svenska klubbar är represente­rade.

Under samma SM tog Marstrands­bon Bernhard Souter från Banzai karate kai i Göteborg guld i pojkar 16-17 år -70 kilo. Kungälv kyokushin karate och Banzai delade platsen som tredje bästa klubb på SM.

 ?? ?? Det blev totalt tre SM-medaljer för Kungälv kyokushin karate. Från vänster Saga Berggren tog silver , Ellen Dahlberg guld och Dea Kumnova en silvermeda­lj.
Det blev totalt tre SM-medaljer för Kungälv kyokushin karate. Från vänster Saga Berggren tog silver , Ellen Dahlberg guld och Dea Kumnova en silvermeda­lj.
 ?? BILD: PRIVAT ??
BILD: PRIVAT

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden