Kungälvs-Posten

Lyckad öppningshe­lg för Kungälvs nya second hand-butik

- Frida Ekborg frida.ekborg@ kungalvspo­sten.se

Kungälv: Butik Västra gatan 66 hade en lyckad öppningshe­lg förra veckan. Många nya och gamla kunder har hittat hit. – Kunderna tyckte att det var spännande med något nytt, säger Ramiela Larsen.

Det har bara gått en vecka sedan Västra gatans nya second hand-butik öppnade, och det kan därför bli lite svårt att sammanfatt­a hur affärerna går, menar Ramiela. Men en sak är säker: Folk älskar när nya butiker öppnar, och Kungälvsbo­rna har välkomnat Ramielas butik med öppna armar.

– Vi hade en fantastisk öppningshe­lg. Andra butiksinne­havare på gatan har varit jättegulli­ga och hälsat välkommen till gatan. Alla vill varandra väl. Och många av kunderna känner man igen från vår andra butik, men vi har också haft en del som inte varit i någon av våra butiker tidigare, säger hon.

Kunderna själva berättar att de läst om öppningen på sociala medier, i tidningen eller fått höra det i den andra affären i Rollsbo.

En av dem är Thereze Almström från Göteborg, som tillsamman­s med sin dotter brukar åka på loppisrund­or på helgerna.

– Min dotter och jag är fanatiska loppispers­oner så vi brukar försöka testa lite olika loppisar på helgerna. Det är mysigt att göra tillsamman­s. Vi har precis varit i den andra butiken och då fick vi veta om den här, säger hon.

En stor femarmad 80-talsgolvla­mpa blev fyndet för dagen.

– Den fick vi in i bilen med möda och stort besvär men det kommer bli skitsnyggt när det är klart. Den ska få leva hos mig nu, säger Thereze.

Hon tycker det är viktigt att tänka medvetet när man konsumerar, och det är därför viktigt att stödja de lokala små second hand-butikerna.

– Det är superrolig­t att det blivit så populärt med second hand och att vi behöver göra helt andra konsumentf­örändringa­r. Vi har ett behov av det klimatmäss­igt. Det är därför viktigt att stödja det, säger hon.

Innan söndagens besök så var det många år sedan hon var i Kungälv. Staden har förändrats en hel del, berättar Thereze.

– Jag är ganska förvånad över att det blivit så tyst på Västra gatan. När jag var här senast så var det stadens huvudgata. Tänk vad fort saker och ting kan förändras, konstatera­r hon.

Ramiela håller med, samtidigt som hon menar att det är just det – huvudgatan Västra gatan – handlarna hoppas kunna återskapa igen.

– Jag tror att det finns en önskan om att det ska vara lite variation på gatan, det ska vara lite av allt, och det upplever jag nog att de flesta tycker att det börjar bli. Vi får hoppas att det kommer fler olika butiker, men även lite matställen, säger hon.

 ?? BILDER: FRIDA EKBORG ?? Ramiela Larsen hade en lyckad öppning av secondhand­butiken på Västra gatan. Här hjälper hon en kund som är intressera­d av silverring­ar.
BILDER: FRIDA EKBORG Ramiela Larsen hade en lyckad öppning av secondhand­butiken på Västra gatan. Här hjälper hon en kund som är intressera­d av silverring­ar.
 ?? ?? Loppisfana­tikern Thereze Almström fyndade med dottern
Loppisfana­tikern Thereze Almström fyndade med dottern
 ?? ?? Ramiela Larsen driver secondhand­butiken.
Ramiela Larsen driver secondhand­butiken.
 ?? ?? Det är prylar från golv till tak i den nyöppnade butiken.
Det är prylar från golv till tak i den nyöppnade butiken.
 ?? ?? På utsidan skyltas det.
På utsidan skyltas det.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden