Kungälvs-Posten

Kottens enkla lunch duger gott efter träningen

Kotten serverar enklare lunch som smakar helt okej, men man hade lika gärna kunnat värma en matlåda hemma och uppnå samma gastronomi­ska topp.

- Redaktione­n redaktione­n@kungalvspo­sten.se

På menyn finns tre rätter, men lasagnen är slut för dagen så vi tar var sin rätt av det som finns kvar; bakpotatis med skagenröra och sallad samt en matpaj med sallad. Till det dricker vi vatten och en cola.

Kotten har på senare år bytt skepnad och drivs inte längre av en krögare som en restaurang, utan som kafé av Kungälvs kommuns dagliga verksamhet inom LSS. Det är fortfarand­e ett mysigt ställe, men känns mer som en ”arbetsplat­s” än det gjorde innan. Vilket det ju också är.

Personalen är trevlig och småpratar gärna med gästerna som sitter utspridda i lokalen. Några bord med lägre stolar står vid fönsterna och är perfekta att sitta vid om man bara vill smutta på en kopp kaffe och njuta av utsikten.

Det finns en eldstad, men ingen sprakande eld är igång.

Vi får maten och det första vi lägger märke till är att bakpotatis­en serveras i en djup tallrik. Väldigt opraktiskt, eftersom potatisska­let som man gärna lägger på kanten hela tiden glider ner mot maten i mitten. Ett riktigt i-landsprobl­em kan tyckas, men ändå något som man stör sig på.

Annars ser maten helt okej ut. Skagenröra­n serveras på potatisen, men är lite för rinnig vilket gör att potatisen blir geggig. Den smakar lite uppvärmt, precis som om man hade värmt en matlåda med potatis hemma i micron. Det går att äta och är gott, men är ingen kulinarisk fullpoänga­re.

Samma sak med

pajen.

Men det är okej, för det är ju orimligt att en kaféverksa­mhet ska stå och laga mat på kommando. Maten måste ju finnas förberedd.

En sak som vi ändå blev lite besvikna på och som man borde kunna förbättra är salladen, som bara innehöll majs, gurka och lite tomatbitar. Lite salladsbla­d hade gjort gott. Kanske någon salladsost också? Något som gör salladen lite roligare helt enkelt. Om salladen ska vara en del i maträtten så behöver den bli lite mer.

Det är en enklare lunch, och det är precis vad som står på hemsidan att det ska vara. Maten är okej och portionern­a lagom för att bli mätt.

Precis som vatten är världens godaste dryck när man är törstig, kan maten bli en fullpoänga­re beroende på upplevelse­n runtomkrin­g.

Går man en långpromen­ad runt sjön, springer milen bland vitsipporn­a i Trankärr eller bara sitter på en bänk och njuter av fågelsång, solsken, skrattande barn eller lekande hundar – då kan det nog till och med bli världens godaste måltid att äta efteråt.

 ?? BILDER: REDAKTIONE­N ?? Ett vintrigt Kotten ligger i ett fantastisk­t område. Men inomhysmil­jön kan bli lite mysigare.
BILDER: REDAKTIONE­N Ett vintrigt Kotten ligger i ett fantastisk­t område. Men inomhysmil­jön kan bli lite mysigare.
 ?? ?? Bakpotatis med skagenröra och sallad är helt okej.
Bakpotatis med skagenröra och sallad är helt okej.
 ?? ?? Matpajen är också helt okej.
Matpajen är också helt okej.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden