Kungälvs-Posten

Misstänkt för mord på sambon omhäktas

Kungälv: Mannen som misstänks för mord på sin sambo i centrala Kungälv en natt i februari blir kvar i häktet – och åtalstiden förlängs.

- Catrin Hansson catrin.hansson@kungalvspo­sten.se

Under tisdagen beslutade Göteborgs tingsrätt att förlänga åtalstiden och häktningst­iden för mannen från Kungälv som på sannolika skäl misstänks för mord på sin sambo – natten till den 11 februari.

Kungälvs-Posten har tidigare berättat att polis larmades om att en kvinna knivhuggit­s i en lägenhet i centrala Kungälv.

Leif Almquist, den

misstänkte mannens försvarare, har sagt till KP att ett åtal kommer att dröja och hänvisar till den omfattande polisutred­ningen som pågår.

– Det här kommer att ta tid, säger Leif Almqvist.

Tidiga uppgifter sa att det var den misstänkte mannen själv som larmade och ringde 112 vid 01.30-tiden, vilket bekräftas av Leif Almquist.

– Jag kan bara säga att han ringde.

Almquist har tidigare berättat att hans klient erkänner de faktiska omständigh­eterna, att han har förorsakat skadorna som gjorde att kvinnan avled, men att han inte haft uppsåt.

Står din klient fast vid sin inställnin­g till mordmissta­nken mot honom?

– Ja, att han inte haft uppsåt att döda.

Åklagaren har fram till den 10 april på sig att väcka åtal.

”NN är alltjämt

på sannolika skäl misstänkt för mord. De särskilda häktningss­kälen kvarstår och uppväger det intrång eller men i övrigt som åtgärden innebär för NN eller för något annat motstående intresse”, skriver tingsrätte­n i sitt beslut.

Kungälvs-Posten har varit i kontakt med åklagare Sara Derakti som inte vill svara på några frågor och hänvisar till förundersö­kningssekr­etessen.

Lars Almquist uppger också att hans klient medgett förlängnin­gstiden av häktningen.

 ?? BILD: KUNGÄLVS-POSTEN ?? Idag finns blommor och ljus till minne av den avlidna kvinnan vid porten utanför bostaden.
BILD: KUNGÄLVS-POSTEN Idag finns blommor och ljus till minne av den avlidna kvinnan vid porten utanför bostaden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden