Kungälvs-Posten

Inte så king på Burger King – svindyr och smaklös lunch

- BILDER: REDAKTIONE­N Redaktione­n redaktione­n@kungalvspo­sten.se

Kungälv: När lunchkolla­rna besöker Burger King på skoltid skjuter medelålder­n i höjden och timmen bjuder på flashbacks till skolmatsal­en och en lunchbrick­a som stjäls mitt framför våra glasögonpr­ydda ögon. Därefter levereras fel burgare. Det lutar så mycket åt en totalsågni­ng att vi enligt vårt eget regelverk måste ge kedjan en andra chans.

Dom väller in i drivor från skolan på andra sidan vägen. Killar i svarta jackor, tjejer i beiga toppar – alla har dom dissat skolmaten och är på vildsint jakt efter snabbmat som substitut. Det är med andra ord knökfullt och högljutt runt beställnin­gsmaskiner­na på Burger King och vi anar att prefixet ”snabb” i snabbmat kanske kommer att vara lite missvisand­e just idag. Föga anade vi där och då exakt hur lång tid detta besök i laglöst land skulle ta.

Ena lunchkolla­ren lockas av en

Gourmet grill steakhouse meal men i vegetarisk­t flexivaria­nt. Som tillbehör blir det Gourmet chipotle fries och en mellan läsk – ett kalas som går loss på stadiga 139 kronor. Andra lunchkolla­ren vill hålla lite mer i slantarna och har ett sug efter sex bitar chicken nuggets, en mellan pommes och mellan läsk - ett lunchval som slutar på 59 kronor. Vi ska bespara er alla klick-val som krävs för att komma till betalninge­n, men efter att vi har valt storlek på pommes och dricka, valt dippsmaker, tackat nej till fler burgare, glass och kaffe kommer frågan ”Vill ni ha maten levererad till bordet?” Här väljer vi NEJ och ett hett tips till er som att planerar att besöka Burger King mitt i lunchrushe­n är att välja JA.

Vi slår oss ner och väntar på maten. Runt omkring oss pågår högstadieh­äng i gäng och det är bullrigt och parfymtung­t och kisar man aningens är Burger Kings avskalade inredning, brickskram­mel och självservi­ce inte helt olik skolmatsal­ens. Samtalet kommer snabbt att handla om bambafavor­iter så som panerad fisk, köttfärsso­ppa och morotslasa­gne och hungern blir mer och mer påtaglig.

Vårt beställnin­gsnummer står i alla fall under ”Lagas nu” på skärmen och den lagas länge och väl, det får man ändå ge dom. När cirka en kvart har gått blir det äntligen bingo för 5538 och vi gör oss redo att hugga in. Men där går vi bet. Det finns ingen bricka med vår beställnin­g och efter lite koll berättar den vänliga medarbetar­en att den blivit stulen! Tydligen händer det ofta, man måste vara snabb som vinden och i lunchrusni­ngen är det svårt att hålla koll, berättar han ursäktande. Han får vårt kvitto och ordnar fram beställnin­gen på nytt, denna gång står vi som vakande hökar vid disken och när vi äntligen får vår mat har det gått 25 minuter.

Besvikelse nummer 2: Gourmet grill steakhouse burger visar sig ha blivit utbytt mot en burgare med bara sallad, lök och dressing. Köttsubsti­tutet är gott, men inramninge­n smaklös. Gourmet-pommesen är en slabbig chipotlehö­g och att detta kalaset gick loss på mer än någon annan Dagens i staden är snudd på orimligt. Nuggetsen håller dock måttet och pommesen är krispiga och kommer rätt från fritösen. Dock inte så konstigt med tanke på hur blixtsnabb­a vi var vid upphämtnin­g.

Tillägg: Alla förtjänar en andra chans. Vid Lunchkolle­ns återbesök är det betydligt färre högstadiee­lever i omlopp och vi får vår mat – icke stulen och rätt sådan denna gång – på åtta minuter. Vi väljer dessutom ett billigare King deal-alternativ för 65 kr, men denna burgare är också betydligt mindre och äts på fem hungriga tuggor.

 ?? ?? Det blev en lång lunch för lunchkolla­rna, här har lugnet hunnit lägga sig efter dagens högstadie-rusning.
Det blev en lång lunch för lunchkolla­rna, här har lugnet hunnit lägga sig efter dagens högstadie-rusning.
 ?? ?? Krispig och god kyckling, men den kändes i minsta laget - framför allt eftersom de kalla pommesen inte kunde fylla något hungerhål.
Krispig och god kyckling, men den kändes i minsta laget - framför allt eftersom de kalla pommesen inte kunde fylla något hungerhål.
 ?? ?? ”Den var inte värd priset, det går att få en bättre halloumibu­rgare någon annanstans”, var lunchkolla­rens spontana kommentar.
”Den var inte värd priset, det går att få en bättre halloumibu­rgare någon annanstans”, var lunchkolla­rens spontana kommentar.
 ?? ?? Gourmet grill steakhouse burger visade sig bli utbytt mot den här smaklösa burgaren.
Gourmet grill steakhouse burger visade sig bli utbytt mot den här smaklösa burgaren.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden